İstanbul

Kartal'da "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" açıldı

13:45 12 Mart 2017
Kartal'da "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" açıldı

Çanakkale Savaşı'ndaki onurlu mücadeleyi anlatan, savaşan askerlere ait eşyanın sergilendiği "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" Kartal'da açıldı.

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı'nda açılan müzenin sorumlusu Cem Arkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin, bundan tam 102 yıl önce Çanakkale'de, dünyada emsali görülmemiş bir vatan savunması için verilen büyük mücadelenin hatıralarıyla dolu olduğunu ifade etti.

Arkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız, buraya gelen öğrencilerimize ve özellikle Çanakkale'ye gitme imkanı bulamamış vatandaşlarımıza 102 yıl önce yazılmış olan bu büyük destanı, yaşanan kahramanlığı, vatan savunmasını anlatmak ve hissetmelerine yardımcı olmaktır. Bunun da yararını şöyle gördük. 6 yıldır bu müzeyi ziyaret eden öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, bu ziyaretlerinden sonra Çanakkale'ye gidişlerinin adını değiştirdiler. Çanakkale gezmesi değil, Çanakkale ziyareti olarak oraya gidiyorlar. Şairin dediği gibi bastıkları toprağa daha dikkatli basıyorlar. Oranın sade bir toprak parçası olmadığını, altında binlerce kefensiz yatan olduğunu, ülkemiz için kutsal bir mekan olduğunu bilerek gidiyorlar. Bugün varlığımız ve mevcudiyetimizi borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi unutturmamak, geçmişimizin, tarihimizin doğru bilgilerle öğrenilmesini sağlamak, bu şanlı tarihin, bu kahramanların nesilden nesile gelecek kuşaklara aktarılmasına çalışıyoruz."

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’nde, savaş esnasında kullanılan tüfek, tabanca, kama, kılıç, bıçak, top aletleri, mutfak araç gereçleri, askerlerin giymiş olduğu üniforma ve kıyafetler, dürbün, mektup, fotoğraf ile savaş zamanında kullanılan sahra çadırından oluşan yüzlerce parça bulunuyor. Müzede ayrıca Çanakkale Savaşı’nda şehit olan bazı Kartallıların mezar taşları da sergileniyor.

Müze,25 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.