İstanbul

Vestel'den "TV'de kişisel veri güvenliğinde" ilk

10:01 14 Mart 2017
Vestel'den "TV'de kişisel veri güvenliğinde" ilk

Vestel, Smart TV’ler için geliştirdiği "gizlilik ve veri koruması" sistemi ile Bavyera Veri Koruması Kurulu tarafından kişisel veri güvenliğini sağlayan ilk televizyon markası seçildi.

Vestel'den konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, şirket, kurulun Almanya pazarında faaliyet gösteren 13 Smart TV üreticisinin veri koruması mevzuatına uygunluğuyla ilgili başlattığı soruşturmayı geçerek, veri koruması çalışmasını tamamlayan ilk marka oldu.

İki yıldır Alman veri koruması mevzuatı çerçevesinde yoğun bir çalışma sergileyen Vestel, ortaya çıkardığı gizlilik ve veri koruması ile tüm teknik ve hukuki gereksinimleri eksiksiz yerine getirerek cezai yaptırım riskini ortadan kaldırdı.

Vestel'in bu çalışması tüm global Smart TV üreticilere emsal teşkil edecek nitelikte bir çalışma olarak kabul edildi ve Bavyera Veri Koruması Kurulu tarafından dünya devlerine örnek gösterilmek üzere istendi.


- "Dünyanın önde gelen teknoloji şirketiyiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önde gelen teknoloji şirketlerinden olduklarını belirterek, her zaman dile getirdikleri bu iddiayı aldıkları onayla bir kez daha kanıtladıklarını bildirdi.

Vestel olarak televizyon pazarında Türkiye'nin lider, Avrupa'nın ise ilk iki üreticisinden biri olduklarını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TV üretimindeki başarımızı ilk yerli akıllı TV, ilk yerli Ultra HD Curved TV'yi, ilk yerli en ince OLED TV'yi ve ilk yerli Android TV'yi, üreterek pekiştirdik. Şimdi ise dünya çapındaki rakiplerimizi geride bırakarak böylesine önemli bir konuda Avrupa'daki tüm veri koruma kurulları tarafından örnek alınan Bavyera Veri Koruması Kurulu tarafından tescillenmiş olmak hepimizi gururlandırdı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.