İstanbul

Büyükçekmece Belediyesinden engellilere ağız ve diş bakımı

12:24 15 Mart 2017
Büyükçekmece Belediyesinden engellilere ağız ve diş bakımı

Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde, engelli öğrenciler ve ailelerine ücretsiz ağız ve diş bakımı hizmeti verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, gönüllü diş hekimleri Rıza Aslan ve Abdülkadir Düzce tarafından engelli öğrenciler ve aileleri, tek tek ağız ve diş muayenesinden geçirildi.

Muayene sonucunda ağız ve diş hastalığı tespit edilen engelliler, ücretsiz tedavileri için ilgili sağlık kurumları ve hastanelere yönlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Serap Erdil, en çok önem verdikleri hizmetlerden birinin sağlık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Büyükçekmece genelinde yaşayan engelli çocuklarımız ve ailelerinin her türlü sorunu ve ihtiyaçları ile yakından ilgileniyoruz. Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde engelli çocuklarımıza sadece eğitim vermiyor her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak sosyal yaşamın ayrışmaz birer parçası olmaları için gerekenleri de yapıyoruz. Bu kapsamda periyodik olarak ücretsiz sağlık taramaları da yapılıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.