İstanbul

Basketbolda maçın ardından

22:32 02 Nisan 2017
Basketbolda maçın ardından

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında TOFAŞ'ı 90-75 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, özellikle ikinci yarıda iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi'ndeki Real Madrid maçı sonrası İstanbul'a dün dönebildiklerini aktarırken, "Bir çalışma yapmamız imkansızdı. Bu şekilde kolay olmuyor. Ancak sahaya çıktığmızda TOFAŞ'a karşı nasıl oynamamız gerektiği konusunda çok nettik." dedi.

Özellikle ikinci yarıda iyi bir oyun ortaya koyduklarını aktaran Sırp teknik adam, "Savunma açısından çok agresif oynamamız gerekiyordu çünkü rakip, oyun kurucusuz geldi. İlk yarı istatistiklerinde hiç top çalmamız yok. İkinci yarıda ise 8 top çalma vardı. Bu da maçı aslında özetliyor. İkinci yarıda çok daha iyiydik. Hücumda güçlüydük, top çevirdik ve top çaldık. Şut yüzdelerimiz de arttı." şeklinde konuştu.


- TOFAŞ cephesi


TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, maçın ilk 3 periyodunda iyi bir oyun ortaya koyduklarına inandığını kaydetti.

Son çeyreğe kadar istedikleri bir ritimde maçı götürdüklerini aktaran Ene, "Tabii ki Fenerbahçe gibi güçlü bir takıma karşı oynamak zor. Bizim de bir hastalığımız var ve onu yenemiyoruz. Maçın en kritik bölümünde peş peşe 4 top kaybı yaptık. Yorgunlukla beraber Fenerbahçe bizi çemberden uzağa itmeye başladı. Sonrasında düşüş yaşadık ve kaybettik." ifadelerini kullandı.

İki oyun kurucusunun da sakat olduğunu hatırlatan Ene, şunları ifade etti:

"Genç oyuncularıma da güveniyorum ama önlerinde kaliteli oyun kurucular varken bize yardım eden isimler. İyi oynadıkları dönemler var ama onlarla daha çalışmamız gerekiyor. Biraz mesafe kat etmeleri lazım. Bizim için önemli olan iyi basketbol oynamak. Bu genç arkadaşları organizasyon içinde değerlendirebilmek bizim hedeflerimizden biri. Kalan maçlarda da bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.