İstanbul

Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası

14:49 07 Mayıs 2017
Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin düzenlediği "Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında Birlik Vakfı MTTB Genel Merkezi’nde "Vakıf Gureba'dan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti" konulu konferans düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, konferansa Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Hüseyin Öztürk, TMSF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altıntaş, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan, yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Akça, konferansta yaptığı konuşmada, "Bezmialem Valide Sultan, medeniyetimizin çok önemli temsilcilerindendir. Her zaman fakirin, fukaranın yanında yer almış ve son derece cömert, eli açık, şefkat ve merhamet sahibidir. Bizim medeniyetimiz sevgi ve iyilik medeniyetidir. Medeniyetlerin temsilcilerinin özelliklerine bakıldığında insanı severler, iyilik yaparlar ve başka insanların hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden ne gelirse onları yaparlar. İşte bu özellikleri, Bezmialem Valide Sultan’da da görmekteyiz ve bu yüzyılda Bezmialem’i yaşatmaya çalışmak bizim en önemli görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Akça, hedeflerinin Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası alanda referans bir kuruma dönüştürmek olduğunu belirterek, her yıl 3 binden fazla öğrenciyi eğittiklerini ve sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Akça, şunları kaydetti:

"Bu kurum 2010 yılında bir üniversiteye dönüştürülmeseydi belki de bugün yok olacaktı. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Bu kurumu teslim aldığımızda tarihi binamız çökmüştü. Üniversite olması ile birlikte yeniden ayağa kaldırıldı ve bugün, içinde fevkalade değerli hizmetler veren bir kuruma dönüştürüldü. Bir sağlık üniversitesi olarak, bizim hedefimiz üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda referans kurumu olmasıdır ve bunun için canla başla çalışıyoruz."


- "Bize emanet edilen bu mirası yaşatmak bizlerin birincil görevi olmalıdır"


Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu da vakıfların, yüzyıllardır süregelmiş yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en önemli yapıları, merhamet, şefkat ve sevginin kurumsallaşmış hali olduğunu belirterek, "Bugün ecdadımız tarafından bize aktarılan ve emanet edilen bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da bizlerin birincil görevi olmalıdır. Osmanlı döneminde insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin 'insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' ve 'vakfet ki yaşasın' anlayışı vakıf kültürüyle vuku bulmuştur. 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne dönüşen Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesi, ecdadımızın bizlere bıraktığı vakıf kültürünün en müstesna ve en muhteşem örneğidir." ifadelerini kullandı.

Kazancıoğlu, 172 yıldır sağlık hizmeti veren Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesi'nin, 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne dönüştüğünü, Bezmialem Valide Sultan’ın takipçileri olarak hem bilim insanları yetiştirmeye hem de kendilerine emanet edilen bu vakıf kültürünü, aldıkları vakıf terbiyesini onlara öğretmeye ve hayatlarını bu çerçevede yaşamalarına vesile olmaya çalıştıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.