İstanbul

Gıda Güvenliği Derneği Medya Ödülleri sahiplerini buldu

14:15 09 Mayıs 2017
Gıda Güvenliği Derneği Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Gıda Güvenliği Derneğinin bu yıl ilkini "gıda güvenliğinde bilgi kirliliği" temasıyla düzenlediği Medya Ödüllerinde Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Merve Özlem Çakır ile Göksel Yıldırım ödüle layık görüldü.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından gıda güvenliği bilincini artırmak ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek üzere bu yıl ilk kez düzenlenen Medya Ödülleri, Gastronometro'da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Dernek üyeleri, bilim insanları ve medya mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törende, yazılı basın, televizyon, haber ajansı ve internet kategorilerinde toplam 19 ödül verildi.

Haber ajansı kategorisinde, AA muhabiri Göksel Yıldırım "Gıda ambalajları akıllanacak", Merve Özlem Çakır ise "Uzmanlardan yoğurtta hijyen uyarısı" başlıklı haberleriyle ödüle layık görüldü. Yıldırım ve Çakır adına ödülü AA muhabiri Mücahid Eker teslim aldı.


- "Medya gıda güvenliğinde önemli bir paydaş"


Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, törende yaptığı konuşmada, Medya Ödülleri için gıda güvenliği konusunda 2016 yılında televizyon, yazılı basın, internet ve haber ajansı kategorilerinde yayınlanan 11 bin haberin 9 kişilik jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

Saner, dernek olarak gıda güvenliği farkındalığı yaratılması, doğru bilgiye güvenilir kaynaklardan ulaşılması ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Gıda Güvenliği Derneği Medya Ödüllerinin gıda güvenliği konusunda doğru ve güvenilir haberlerin yayılmasını teşvik etmek adına düzenlediklerini belirten Saner, "Medya, tüketici sağlığının korunması ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi konusunda önemli paydaşımızdır." dedi.

Saner, "Gıda güvenliği tarladan çatala çok geniş bir süreci kapsıyor. Gıda güvenliğinde başarıya ulaştıran ana etken doğru iletişim ve doğru bilgilendirmedir. Burada da basının rolü ve önemi ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Sibel Güneş ise gıda güvenliği konusunda halk sağlığını riske sokacak yoğun bir bilgi kirliliği yaşandığına işaret ederek, medyanın görevinin bu kirliliği ortadan kaldıracak, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına uygun, kanıta dayalı habercilik yapmak olması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.