İstanbul

QNB Group, Suudi Arabistan'daki ilk şubesini Riyad'da açtı

15:13 10 Mayıs 2017
QNB Group, Suudi Arabistan'daki ilk şubesini Riyad'da açtı

Geçen yıl Türkiye'de Finansbank'ı satın alan QNB Group, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ilk şubesini açtı.

QNB Group açıklamasına göre, bankacılık ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve üst düzey banka yöneticilerinin katıldığı açılış töreni, Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Dr. Ahmed bin Abdul Karim Al-Khulaifi'nin himayesinde, Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah Bin Saud Al Thani ve Suudi Arabistan Katar Büyükelçisi Şeyh Abdullah bin Thamer Al-Thani ile QNB Group Üst Yöneticisi (CEO9 Ali Ahmed Al-Kuwari'nin katılımıyla gerçekleşti.

QNB Group, Riyad şubesi aracılığı ile bireysel ve ticari müşterilerin yanında kamuya bankacılık ürünleri ve hizmetlerinden oluşan kapsamlı ve özel bir portföy sunacak. Bu portföyde Suudi Arabistan pazarının gereksinimlerini karşılamak üzere varlık ve yatırım portföyü yönetimi, proje finansmanı, akıllı bankacılık çözümleri alanlarındaki uzmanlığı ile çok çeşitli ve yenilikçi bankacılık ürün ve hizmetleri yer alıyor.

QNB Group CEO'su Ali Ahmed Al-Kuwari, şube açılışında yaptığı konuşmada, yeni şubenin bankanın operasyonlarını genişletmesi açısından bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti.

Dünyanın 20 en güçlü ekonomisi arasında yer alan Suudi pazarına erişimin, grubun stratejik planının bir parçası olduğunu vurgulayan Al-Kuwari, "Suudi ekonomisinin gelişimine büyük katkı sunmak üzere Riyad'da varlık göstereceğiz. Çabalarımızı gerek Suudi Arabistan gerekse Katar'daki devlet daireleri, şirket ve müşteriler için bankacılık çözümleri sunarak şekillendireceğiz. Bu adım, grubun Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da varlık göstererek küresel erişim alanını başarılı bir şekilde genişletme stratejisi ile paralel olarak atılmıştır. QNB Group'un başarılı genişleme politikası Katar ve yurt dışındaki faaliyetlerimize çeşitlilik getiren, gelecek odaklı ve sağlam araştırmalara dayalı politika ve stratejilerimizin bir ürünüdür." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.