İstanbul

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm

11:52 11 Mayıs 2017
Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm

Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkılacak yapıların yerine yapılacak konutların temeli atıldı.

Tören, Fatih Mahallesi Geçit Caddesi'ndeki inşaat alanında gerçekleştirildi.

Yıkılacak "Akçimento Konutları"nın yerine inşa edilecek "Büyükçekmece Park Evleri"nin temel atma programına, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konut sakinleri ve firma yetkilileri katıldı.

Akgün, firma tarafından kurban kesilmesinin ardından yaptığı konuşmada, yaşanacak olası bir depremde en çok etkilenecek binaların "Akçimento Konutları" olacağını söyledi. 1999 depreminden sonra bu binaların incelendiğini ve betonların çok hasar aldığının tespit edildiğini vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

"O konutlar 5,5'inin üzeride bir deprem görmesi halinde yerle bir olacaktı. Sahil kesiminde 1000 metrekare ve üzerinde arsası olanlar çeşitli şekilde hem tabandan, hem de katsayısında 1,5, 2 kat, bazen 2,5 kat gibi artı kat aldı. Herkese şunu söylemek istiyorum. Her an için ya Silivri çanağında ya da Küçükçekmece'nin karşısındaki çanakta deprem olabilir. İkisi de bize 12'şer kilometre mesafede. Herkes elini taşın altına koysun, bu fırsatı değerlendirmeye devam etsin."

Akgün, konuşmasın ardından inşaatın temeline ilk çimentoyu döktü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.