İstanbul

Kartal'da "Anneler Günü" etkinliği

22:30 14 Mayıs 2017
Kartal'da "Anneler Günü" etkinliği

Anneler Günü dolayısıyla Kartal'da düzenlenen etkinlikte, 68 yaşındaki 4 çocuk annesi Nimet Aydın ilçede "Yılın Annesi" seçildi.

Atalar Mahallesi Muhtarlığınca organize edilen etkinlikte, ilçede ikamet eden anneler, evlerinde yaptıkları yiyecekleri paylaştı.

Etkinliğe katılan anneler, daha sonra müzik eşliğinde dans etti.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, yaptığı konuşmada, belediye olarak anneler için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Kadının olduğu her yerde, çiçekler açar. Onların elinin değdiği her iş, güzel sonuçlanır. Hayatın her anında olun. Sizler var olduğunuz müddetçe, bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk gelir." ifadelerini kullandı.

Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş de etkinliğe, ilçenin her mahallesinden katılım olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Gülmüş, anneleri çok önemsediklerini vurgulayarak, "Peygamberimizin dediği gibi 'Cennet annelerin ayakları altındadır'. Onların hem duasını almak, hem de mahallede birlik ve beraberliği sağlamak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Burada herkes yılın annesi olmaya hevesli ama biz bunu kura ile seçerek hiçbir annenin gönlünü kırmayacağız. Allah onları başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çekilen kurada, 68 yaşındaki 4 çocuk annesi Nimet Aydın ilçede "Yılın Annesi" seçildi. Yılın annesine, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel tarafından Kartal heykeli hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.