İstanbul

Vestel Erişilebilirlik Projesi, BM'de tanıtıldı

12:40 15 Haziran 2017
Vestel Erişilebilirlik Projesi, BM'de tanıtıldı

Vestel Erişilebilirlik Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde ülke temsilcileriyle paylaşıldı.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak yenilikçi çözümlerin konuşulduğu BM Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı'nın 10’uncusu, 13-16 Haziran'da New York’ta düzenleniyor.

14 Haziran’daki oturuma BM yetkilileri, tüm dünyadan ülke temsilcileri, Türkiye’yi temsilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Vestel katıldı. Vestel, engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği Erişilebilirlik Projesi kapsamında yenilikçi çözümlerini tanıttı.

"Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji" oturumunda sunum yapan Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman, Vestel’in bu alanda yaptığı çalışmaları uluslararası kurumların temsilcileriyle paylaştı.

Çalışmaların hem insani hem teknoloji yanına değinen Berkman, engelli erişimine uygun ürünleri, engelli istihdamını ve engelli bireylere yönelik Vestel’in diğer sosyal sorumluluk çalışmalarını anlattı.

Engelli bireylerin bilgi iletişim teknolojilerine erişebilir olması adına çalışmalar yürüten G3ict girişimi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri için Küresel Girişim) gibi bu alanda çalışan uluslararası katılımcılar, Vestel Erişilebilirlik Projesi’ni dinledi.


- "Proje, dünyanın farklı ülkelerinde de farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak"


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu da Erişilebilirlik Projesi’nin BM'de tüm dünya ile paylaşılmasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Zorlu Grubu olarak, herkesin bilgi ve teknolojiye erişimle ilgili eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz ve bu vizyonu iş süreçlerimize de yansıtıyoruz. BM'ye taşınan bu projemizi de bu anlayışımızın uzantısı olarak görüyoruz. Projemizin BM'de paylaşılmasını çok önemsiyorum. İnanıyorum ki bu proje, sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de engelliler hakkında bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak, onlara daha fazla fırsat verilmesi ve eşit koşullar sağlanması için çok iyi bir örnek olacaktır."

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise Vestel olarak, bilgi ve teknolojiye erişmenin bir insan hakkı olduğunu düşündüklerini, bu yaklaşımla da engelli bireylerin günlük yaşamını sekteye uğratan durumlara karşı teknoloji geliştirmeyi kurumsal sorumluluk bilinci olarak gördüklerini belirtti.

Erdoğan, "154 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak, sadece ülkemiz insanlarına değil, tüm dünyaya fayda sağlıyoruz." ifadesini kullandı.


- WeWALK, BM'de


YGA ve Vestel mühendislerinin görme engelliler için geliştirdiği teknolojiyle donatılmış bir baston olan WeWALK, "Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji" oturumunun gözdesi oldu.

Young Guru Academy Görme Engelliler Proje Lideri Kürşat Ceylan’ın sunduğu WeWALK projesi, engel algılama, telefonla entegrasyon ve açık platform olmak üzere üç özellik sunuyor.

Görme engelli bireyi göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek engellere karşı uyaran, navigasyon, ulaşım gibi çeşitli hizmetler alabilmesini sağlayan WeWALK, yakın zamanda sadece Vestel mağazalarında satışa sunulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.