İstanbul

Karmod Riyad Konut Teknolojileri Konferansı'na katıldı

13:08 28 Haziran 2017
Karmod Riyad Konut Teknolojileri Konferansı'na katıldı

Karmod Prefabrik, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’ta düzenlenen 1. Konut Teknolojileri Konferansı’na katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan İmar Bakanlığı himayesinde konut, gayrimenkul ve inşaat şirketleriyle finans kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen konferansta katılımcılara hızlı kurulumlu evlerini video sunumuyla yakından tanıtma fırsatı buldu. Karmod, konferans çerçevesinde üç gün süreyle açılan fuar standında da gelen misafirlere evleri hakkında bilgi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suudi Arabistan İmar Bakanı Majed bin Abdullah Al-Huqail, Suudi Arabistan'ın iki milyona yakın sosyal konut açığı bulunduğunu belirterek, konferansın temel amacının geleneksel yapı modellerine alternatif hızlı kurulumlu ve ekonomik konut üretim teknolojilerini yakından tanımak olduğuna ifade etti.

Karmod Prefabrik Dış Ticaret Müdürü Metin Dağlı da uzun ömürlü ve hızlı kurulumlu tam demonte konutlarının konferansta vurgu yapılan ev modelleriyle örtüşen teknolojiye sahip olmasının kendilerine ilgiyi arttırdığını belirtti.

Suudi Arabistan bayileriyle birlikte katıldıkları fuarın oldukça verimli geçtiğini bildiren Dağlı, şunları kaydetti:

"Tamamen vidalı ve geçmeli sistemle tek katlı ve iki katlı modellerde ürettim gerçekleştirdiğimiz evlerimiz fazla işçilik gerektirmemesi ve kısa sürede hızlı kurulumuyla bu fuarın da gözde ürünlerindendi. Kara veya deniz yolu konteyner taşımacılığı ile ülkeye ulaştırılan konutlarımız yerinde ekiplerimizce kullanıma hazır kurulumla teslim ediliyor. Konut ana birleşimini oluşturan duvar, çatı bloklarıyla beraber kapı, pencere, elektrik ve su armatürleri, klima gibi üniteleri de Türkiye’den gönderiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.