İstanbul

Beykoz'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları

14:45 09 Ağustos 2017
Beykoz'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları

Beykoz Uyuşturucuyla Mücadele Platformu Sözcüsü Mehmet Berk Ergin, uyuşturucunun insanlığın düşmanı olduğunu, bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti.

Ergin, yazılı açıklamasında günümüzde uyuşturucu kullanımının arttığını ifade etti.

Bu konuya çözüm bulunması amacıyla ilçenin çeşitli semtlerinde stant oluşturulduğuna dikkati çeken Ergin, şimdiye dek yaklaşık 50 bin imzanın toplandığını kaydetti.

Ergin, çalışmanın giderek yayılmasını, toplumsal bir bilinç oluşmasını istediklerini vurgulayarak, "Bu doğrultuda Beykoz'da Kent Konseyi öncülüğünde, tüm sivil toplum kuruluşları, belediye ve kaymakamlıkla başlatılan kampanyamız devam ediyor. Bu konuda Beykoz`da tüm toplum el ele. Siyasi partiler, dernekler, muhtarlar ve tüm Beykoz'dan destek aldık. Uyuşturucu insanlığın düşmanıdır. Bu yüzden artık bir şeyler yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletlerin verilerine göre uyuşturucu kullanım yaşının 10'a düşmesinin bu konudaki ciddiyeti gözler önüne serdiğini vurgulayan Ergin, rapora göre yeryüzünde en az 250 milyon insanın uyuşturucu kullandığının altını çizdi.

Ergin, Türkiye'de de uyuşturucu kullanımının 2011'e göre 17 kat arttığını savunarak, şöyle devam etti:

"Dünya üzerinde 207 bin insan madde bağımlılığından dolayı hayatını kaybetti. Artık bu konuya çare bulunması gerekiyor. Cezaların arttırılması, güvenlik önlemlerinin daha fazla çoğaltılması, sosyal etkinliklerin daha arttırılması gerekiyorsa artık yapılmalı. Denetimli serbestlik yasası da gözden geçirilebilir. Gencecik insanların bu batağa düşmemesi gerekiyor. Bazı emniyet görevlileri, bulundukları illerde gerek okullarda gerekse de kültür merkezlerinde uyuşturucuyu anlatıyor. Bu tür çalışmalarda defalarca biz de yer aldık. Bu hadise, gençlerin hem güvenlik kuvvetlerine yönelik sevgisinin daha bir artmasını sağlar, hem de uyuşturucunun kullanılmamasına yönelik önemli bir adım olur."

Uyuşturucunun kullanımının azalması için ailelere görevler düştüğünü ifade eden Ergin, standa gelen büyüklere, gençlere nasıl davranılması gerektiğine dair öneriler verildiğini bildirdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.