İstanbul

Kurban Bayramı'na doğru

15:46 22 Ağustos 2017
Kurban Bayramı'na doğru

Kartal Belediyesi, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlık satış alanlarındaki denetimlerini artırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çavuşoğlu Mahallesi kurbanlık satış alanındaki kurbanlıklar kontrolden geçirildi.

Denetimlerde, hayvanların genel sağlık durumuna bakılarak, kulak küpeleri, hayvan pasaportu, nakil belgeleri, koruyucu aşıları kontrol edildi. Kurbanlık çadırı ve dışındaki alan da Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlandı.

Kurban satış yerinde, hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması, atıklarının düzenli alınması, kaçan hayvanlara müdahale edilmesi, çevre ve toplum sağlığıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için Kartal Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Birimleri tarafından Kurban Bayramı günleri de dahil olmak üzere denetimler yapılıp, gerekli önlemler alınarak vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda kurbanlıklarını kesmeleri sağlanacak.

Kurban satış yerleri, düzenli aralıklarla ilaçlanacak ve kurban kesim yerleri de dezenfekte edilecek.

Açıklamada görüşlerin yer verilen Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, kurbanlık alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken konularda şu uyarılarda bulundu:

"Sağlıklı hayvanların tüyleri parlak ve düz, derisi esnek, gözleri parlak ve çevreye ilgili, organları tam (dil, kulak, meme, kuyruk) olması, büyükbaş hayvanların 2 yaşını tamamlamış, küçükbaşların ise 1 yaşlarında olması gerekir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.