İstanbul

Beykoz'da 80 okula boya ve temizlik malzemesi desteği

14:29 23 Ağustos 2017
Beykoz'da 80 okula boya ve temizlik malzemesi desteği

Beykoz'da, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla ilçedeki 80 okula, boya ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Meydanı'nda düzenlenen malzeme dağıtım töreninde, eğitime her alanda destek verdiklerini söyledi.

Yeni okulların yapımına, okulların tadilat ve bakımlarına, bilgisayar ve projeksiyon yardımlarına kadar birçok alanda eğitime katkı sağlamaya çalıştıklarını aktaran Çelikbilek, şöyle konuştu:

"2009 yılından bu yana ilçemizdeki tüm okullarımızın bir yıllık boya ve temizlik malzemesi ihtiyacını karşılıyoruz. Çünkü okullar temiz olmazsa öğrencilerin morali olmaz, kaliteli eğitim de yapılamaz. Boya dağıtımının ardından temizlik malzemelerini okullara teslim edeceğiz. Eğitime verdiğimiz desteğin sınırı yok. Elmalı İlkokulunu baştan yaparak Necip Fazıl İlkokulu olarak ilçeye kazanırdık. 24 derslikli Tokatköy İmam Hatip Ortaokulunun yapımına Kurban Bayramı sonrasında başlıyoruz. Yaklaşık 13 milyon 500 bin liraya mal olacak. İlçemizde kurulan proje okulunu tercih eden ve belirli bir puanı olan öğrencilerimize aylık eğitim desteği vereceğiz. Bu duygularla yaklaşan Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyor, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise hizmet anlamında en büyük ortaklarının ve destekçilerinin belediyeler olduğunu vurguladı.

Belediyenin bu yıl 25 okulun onarım ve tadilatını yaptığını aktaran Bozbay, "Bu işler için 1 milyon lirayı bulan ciddi bir kaynak harcandı. Yaklaşık 80 okulumuzdan alınan taleplere göre bir yıl yetecek boya malzemesi karşılandı. Belediyemizle öğrencilerin takviye dersleri konusunda da iş birliği yapacağız. Bu anlamda bize desteğini esirgemeyen belediyemize ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından okul müdürlerine boyalar teslim edildi. Temizlik malzemelerinin ise Kurban Bayramı sonrasında teslim edileceği öğrenildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.