İstanbul

Koç Üniversitesi, Executive MBA'de dünyada 76. oldu

18:22 19 Ekim 2017
Koç Üniversitesi, Executive MBA'de dünyada 76. oldu

Koç Üniversitesi, Financial Times tarafından 2017 yılı Executive MBA (EMBA) programlarının değerlendirildiği sıralamada, Türkiye'den 1. olarak girerken, genel sıralamada 76. oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Financial Times sıralamasının seçim kriterinde yüzde 55'lik ağırlık, mezunlarla yapılan anket doğrultusunda maaş, maaş artışı, kariyer ilerlemesi, iş deneyimi ve elde edilen hedeflerle ilgili toplanan verilerden oluşuyor.

Türkiye'nin ilk Executive MBA programı olarak kurulan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA programı çerçevesinde iş ve yönetim teorisinin temel prensipleri olan ekonomi, muhasebe, iş stratejisi, yönetim ve karar verme bilimi, finans, pazarlama, operasyon yönetimi, yönetim bilgi sistemleri ve uluslararası işletme konularına yer verilmekte.

Koç Üniversitesi, Financial Times tarafından 2017 yılı EMBA programlarının değerlendirildiği sıralamada, Türkiye'den 1. olarak girerken, genel sıralamada 76. oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Stefan Wuyts, stratejik sezgileri yüksek, birden çok birimde deneyim sahibi, global bakış açısına sahip ve dünya çapında bir lider için gerekli analitik ve informatik yeteneklerle donanmış mezunlar yetiştirdiklerini belirtti.

Wuyts, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA programının öğrencilerine Türkiye'de ve çevre bölgelerde iş hayatının en zorlu koşullarına karşı beceri ve deneyim kazandıran, başarıyla kurgulanmış tek program olduğunu aktardı.

Wuyts, "Hem Türkiye'de hem de yakın bölgede EQUIS (European Quality Improvement System) akreditasyonu kazanan ilk ve tek okul olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA ve MBA programlarıyla da lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) tarafından akredite edilmiştir. Bu programın elde ettiği sıralama hem akademik kalitemizi ortaya koyuyor hem de Üniversitemizin ve mezunlarımızın başarılarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş ise Koç Üniversitesi EMBA Programının Türkiye'den ve bölgemizden Financial Times sıralamalarında yer alan ilk program olduğuna dikkati çekti.

Bektaş, şunları kaydetti:

"Koç Üniversitesi EMBA programının dünya çapındaki en iyi ilk 100 program arasında Türkiye'de 1., dünyada 76. sırada olmasından memnuniyet duyuyoruz. Financial Times sıralaması içinde ilk yüzde yer alan tüm programlar, mezunlarıyla fark yaratan programlar. Araştırma, ağırlıklı olarak mezunlarımızın kariyer gelişimi, gelir artışı ve terfi konusundaki başarısını dikkate alıyor. Programda öğrencilerimize dünya çapında bir eğitim imkanı sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilere sunduğumuz “networking” ve sosyal etkileşim fırsatları da öğrencilerimizin hedefledikleri kariyerlerinde ilerlemelerine doğrudan katkı yapıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.