İstanbul

Boyner Grup Üst Yöneticisi Cem Boyner:

12:26 03 Kasım 2017
Boyner Grup Üst Yöneticisi Cem Boyner:

Boyner Grup Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, "Grup şirketlerimiz 2015-2017 döneminde, o korkunç 2 senede yüzde 50 büyüdü." dedi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) düzenlediği İnsan Yönetimi Kongresi'nde, "Kurum İçi Girişimcilik ve Cesaret Kültürü" konulu bir sunum yapan Boyner, iş süreçlerinde cesaretin önemine işaret etti.

Günümüzde en fazla abartılan kelimelerden birinin tecrübe olduğunu belirten Boyner, "Tecrübe kelimesinin boyundan büyük bir laf olduğunu düşünüyorum ve pek kıymet vermiyorum. Hele konu, kurum içi girişimcilik olduğu zaman özellikle bunu hatırlamanızı isterim." diye konuştu.

Perakende alanındaki tecrübesinin 45 yılı aştığını aktaran Boyner, buna rağmen çalışanlarının kendisine "Sen bu problemi görmüşsündür, ne önerirsin" diye sormadığını, "Yeni bir şapkadan yeni bir tavşan çıkaracağız, sen nasıl düşünürdün" diye sorduklarını söyledi.

Boyner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sanırım söz konusu inovasyon olunca tecrübe değil, tecrübesizlik daha faydalı oluyor. 40 küsur yıldır perakende ile uğraşıyorum ama 40 küsur yıldır hep yeni şeylerle ilgileniyorum. Bütün reflekslerim, bütün kaslarım, bütün beyin hücrelerim bugüne kadar duyulmamış problemlere akla gelmemiş çözümler üretmekle geçti. Şirket içinde yukarıya doğru devinim çok fazla ama dışarıdan da çok kıymetli arkadaşlar katılıyor aramıza. Farklı sektörlerden, bankacılıktan, sigortacılıktan geliyorlar. Biz onlardan daha önce yaptıkları işin aynısını yapmalarını istemiyoruz. Aslında biz onlardan, orada geliştirdikleri kaslarını bizim işimizde daha güçlü hale getirmelerini istiyoruz. "


- "Elinizdekini sonuna kadar koşturmamak yanlış bir şey”

Cem Boyner, kendisini şirketin Chief Courage Officer'ı (CCO) olarak gördüğünü ifade ederek, büyük kuruluşlarda bir start up gibi bir hayalin peşinde koşmanın en fazla cesaretle ilgili olduğunu söyledi.

Şirketlerinin büyüme rakamlarına değinen Boyner, "Grup şirketlerimiz 2015-2017 döneminde, o korkunç 2 senede yüzde 50 büyüdü. Arada Hopi çıktı, dün itibarıyla 5 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Şimdi 'bunun ardında ne var' derseniz, bir sorumluluk duygusu var markalarımıza karşı... Elinizdekini sonuna kadar koşturmamak yanlış bir şey." ifadelerini kullandı.

Boyner'in grup şirketlerinin start up hevesiyle çalıştığını belirten Boyner, adeta fil gibi büyük şirketleri ceylan gibi koşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Perakende sektörünün genelinde, sokak satışlarının düşmesinin ardından internet sitesi kurmanın trend olduğunu vurgulayan Boyner, şunları kaydetti:

"Bundan 3-4 sene önce şu inanç oluştu. '.com'u kurarsak sokak satışlarındaki düşüşü kapatırız. Son 5 yılda tartışılmaz, bu çok rahatlattı şirketleri... Şimdi ne deniyor biliyor musunuz? 'Yetmez.' Şimdi eğer müşterinin cep telefonuna mobille, aplikasyonla giremiyorsan orada duramayacaksın demektir. Uzmanlar gelip gidiyor. Biz şu anda Hopi'yle dünyanın 2-3 sene önünde gidiyoruz. Müşterinin cep telefonuna çoktan girdik. Tam bir start up, hala bir start up... Bana sorarsanız tüm şirketlerimiz birer start up."


- "Çalışanlarınıza yakın olun"


Boyner Grup CEO'su Boyner, çalışanlara ve şirket yöneticilerine "stresten korkmayın" çağrısında bulundu.

Bu arada, Cem Boyner, katılımcılara dağıtılan fitil makaralarıyla (İpliğin ham maddelerinden biri) birkaç deney yaptırdı. Deneyde, makaralardaki fitilin ucunu uzaktan tutup çekince fitil hemen koparken, fitilin ucunu yakından tutup çekince kopma olmadı. Boyner, yöneticilere bu deneyden hareketle, "Çalışanlarınıza yakın olun." tavsiyesinde bulundu.

Çabucak kopabilen fitil büküldükçe zor kopar hale geldi. Cem Boyner, bu durumu insanın stresle yoğrulmasıyla özdeşleştirerek stresin gerekliliğine vurgu yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.