İstanbul

AYEDAŞ'tan bin 500 öğrenciye enerji verimliliği eğitimi

12:11 17 Kasım 2017
AYEDAŞ'tan bin 500 öğrenciye enerji verimliliği eğitimi

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) "Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum" projesi kapsamında yaklaşık bin 500 öğrenciye enerji verimliliği alanında eğitim verdi.

AYEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, verilen eğitimlerle ilkokul öğrencilerinin enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Proje kapsamında çocuklara enerji tasarrufunun eğlenceli ve öğretici bir yolla anlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Sosyal sorumluluk kapsamında ülkemizin enerji alanında en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve geleceğimizin elçileri ilkokul öğrencilerinde enerji tasarruf algısını uyandıran ve yaygınlaştıran 'Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!' projesi, İstanbul Anadolu Yakası'nda gerçekleştirilen enerji verimliliği eğitimleri ile tamamlandı. İki gün süren eğitimlere toplamda yaklaşık bin 500 öğrenci ve 60 eğitmen katıldı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, projenin 2010'da başladığı ve bugüne kadar 316 gönüllü çalışanla 520 okulda 250 binden fazla ilkokul öğrencisine enerji verimliliği ve tasarrufu eğitimi verildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.