İstanbul

İstanbul merkezli hırsızlık operasyonu

15:10 20 Kasım 2017
İstanbul merkezli hırsızlık operasyonu

İstanbul merkezli 10 ilde hırsızlık olaylarına karıştıkları öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, banka şubeleri ve tapu müdürlüklerinden çıkan vatandaşların çantalarını çalan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Arnavutköy Tapu Müdürlüğü binası önünde önlem alan ekipler, şüpheli kişilerin içinde bulunduğu bir aracın plaka sorgulamasını yaptı. Polis, sahte plakalı olduğu tespit edilen araca, "dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayarak kaçan araç ile polis arasında kovalamaca başladı. Polislerin ön lastiğe ateş ettiği otomobil kontrolden çıkarak, ekip aracına çarptı. Araçtan inip kaçmak isteyen 5 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlardan Emir Ş'nin cezaevi firarisi olduğu ve 16 suçtan kaydı bulunduğu, Muhammet M'nin hırsızlıktan 18, Aşır M'nin çeşitli suçlardan 23, Haydar M. ve Muharrem Z'nin ise 16 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

İncelemede şüphelilerin, İstanbul'un da aralarında yer aldığı 10 ilde banka şubeleri ve tapu müdürlüklerinden çıkan vatandaşları takip ederek çantalarını çaldıkları, şimdiye kadar bu yöntemle yaklaşık 3 milyon lira elde ettikleri, polise yakalanmamak için de sabit ikametgahlarda kalmadıkları, kırsal alanlarda kurdukları çadırlarda yaşadıkları belirlendi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.