İstanbul

Alçak darbecinin yalanı ‘yok artık’ dedirtti

08:44 05 Aralık 2017
Alçak darbecinin yalanı ‘yok artık’ dedirtti

Darbeci eski albay Cemal Turgut, Genelkurmay Çatı Davası’nda akıllara zarar bir savunma yaptı.

Turğut, 15 Temmuz’da elinde silahla darbeciler arasında dolaştığı kamera görüntüleri ortadayken “Silahı yolda buldum, aldım” sözleriyle yalancılıkta sınırları zorladı

Genelkurmay Çatı Davası'nda, o gece darbeye ilişkin dijital verileri tanklara ezdiren isimlerden olan eski albay Cemal Turgut'un savunması alındı. 15 Temmuz gecesi mesaiye kaldığı için karargahta bulunduğunu söyleyen Turğut, önce uçak, ardından helikopter ve sonrasında da tank seslerinin duyulduğunu belirtirken, darbeye karşı koymak için Genelkurmay'a gelen halkı şu yalanlarla suçladı: "Bütün gece odamdaydım. Neler oluyor diye dışarı çıktım. Nizamiye bölgesindeki kalabalık, sloganlar atıp tekbir getiriyordu. Bazılarının ellerinde MP5 silahları vardı. İçlerinden bazıları halkı galeyana getiriyordu. Askerlerden havaya ateş açanlar oldu."

"YOLDA BULDUM, ALDIM"

Sorgusunda 15 Temmuz'da karargah içindeki darbe faaliyetleri sırasında çekilen fotoğrafları gösterilen Turğut; bunlardan bariz suç unsuru içermeyenler için "Benim" dedi. Darbe faaliyetine katıldığını gösteren fotoğraflar için ise "Ben değilim, bana nasıl benzetilmiş anlamadım" gibi ifadeler kullandı. Turğut, elindeki silah için ise şunları söyledi: "Dışarıda neler olup bittiğini anlamak için çıktığımda karargâh içinde yolda sahipsiz bir şekilde, terk edilmiş vaziyette duruyordu. Kötü niyetli kişilerin eline geçip de birilerine zarar vermesin diye öylesine aldım. Bu görüntülerin yaklaşık 8-9 dakika sürdüğü anlaşılacaktır. Bu sırada silahı kime teslim edebileceğimi düşündüm ve Destek Komutanlığı'na bırakayım dedim. Bir taraftan da neler olup bittiğini öğrenebileceğim birilerini de arıyordum."

YOLUNU KAYBETMİŞ!

Duruşmada öğleden sonra ifadesi alınan darbeci eski binbaşı Gökhan Balcı da elinde G-3 tüfekle dolaşırken kaydedilen görüntüler olmasına rağmen yalanlarını şöyle sıraladı: "Genelkurmay'a ilk kez geliyordum. Yolları bilmediğim için bir anda kendimi komuta katında buldum. Bir süre sonra sivil vatandaşlar komuta katında, benim bulunduğum yere kadar geldiler. Bu sırada Genel Sekreterlik odasında yerde öylece duran bir G-3 silahı buldum. Tamamen koruma amacıyla bunu aldım. Kalabalık dağılınca da silahı bulduğum yere geri bıraktım."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.