İstanbul

Camiye dadanan hırsızlara insanlık dersi

11:02 10 Ocak 2018 2 Yorum Var
Camiye dadanan hırsızlara insanlık dersi

Zeytinburnu'nda ibadetlerini yerine getirmeye çalışan cemaatin ayakkabılarını çalan hırsızlara cami cemaati insanlık dersi verdi.

Zeytinburnu’ndaki bulunan bir camiden geçtiğimiz hafta yaşanan hırsızlık olayları, cemaati isyan ettirdi. Edinilen bilgiye göre, vakit namazlarında camiye giren şüpheliler cami cemaatiyle beraber saf tuttu. Farz namazına geçildiği sırada cami cemaatinin ön saflara doğru ilerlemesini bekleyen şüpheliler raflarda bulunan çanta veya ayakkabıları çalarak olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan hırsızlık olayları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

“Cemaat ve yönetim olarak çok üzüldük”

Üst üste gelen hırsızlık olaylarından duyduğu üzüntüyü ifade eden Cami Dernek Başkanı Ayhan Özdemir, “Bu hırsızlık olaylarının bizim camimizde olması bizleri çok üzüyor. Cenab-ı Allah bu kişilere hidayet versin. Doğru yolu görmeyi nasip etsin. Bunlar iki çift ayakkabı ya da çanta çalmayla zengin olacak insanlar değil. Büyük ihtimalle kendilerine iş sahası gibi görüyorlar. Bunlar hoş şeyler değil. Hata da yapsalar bunlar da bizim kardeşlerimizdir. Bu kardeşlerimize Allah hidayet versin. Bir önce ayakkabı çalmalarını değil de namaz kılmalarını nasip etsin. Bunlar bizi çok üzüyor” dedi.

“Gelsinler, namazını kılsınlar, biz de yardımcı olalım”

Yaşanan hırsızlıklara rağmen sükunetini bozmayan Özdemir, "Gelsinler namazlarını kılsınlar biz onlara elimizden gelen her türlü desteği veririz. Yardımcı oluruz" dedi. Yaşanan hırsızlık olaylarına rağmen olaya sağ duyulu yaklaşan cami cemaati takdir aldı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri böyle utanmaz hırsızların ancak eli kesilir eli !
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    kes bir tanesinin kolunu bak bakalım bir daha çalabiliyor mu.millet farza durmuşken hırsızlık yapan birine dua etmek bile çok geliyor insana
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.