İstanbul

İHH gönüllüleri Bangladeş'teki gözlemlerini anlattı

23:33 19 Ocak 2018
İHH gönüllüleri Bangladeş'teki gözlemlerini anlattı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, halk tarafından yapılan yardımların nerelerde değerlendirildiğine dair incelemelerde bulunmak üzere Bangladeş'e gönderdiği gönüllüler, gözlemlerini paylaştı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan, İHH Beykoz Şubesi Başkanı Uğur Yoleri, gelecek süreçte başka isimleri de yurt dışına göndererek çalışmalarını incelemelerini sağlayacaklarını belirterek, "Amacımız insanlar bizlere yardımlar gönderiyor, bunların nerelere gittiğini görmelerini sağlamaktır." dedi.

Yoleri, İHH'nın kurulduğu günden bu yana din, dil ve ırk ayrımı yapmadan çalışmalarına devam ettiğini ve 50 ülkede temsilciliği olduğunu vurgulayarak, yardımlarıyla yetimlere destek olmalarına vesile olan herkese teşekkür etti.

Çalışmaları incelemek üzere Bangladeş'e giderek İHH kontrolündeki 5 yetimhanede incelemelerde bulunan Kader Gür de ülkenin yüzde 88'inin Müslüman olduğunu ve 1971'de bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatarak, "Bugün açlıkla ve sefaletle ciddi anlamda mücadele ediyorlar ve 180 milyon civarında nüfusu var. Sokaklarda insanlar neredeyse birbirini eziyor. Vakfın orada yaptığı yatırımların sonuçları uzun vadede mutlaka alınacaktır. Bu nesil ülke yönetiminde söz sahibi olacak duruma geldiğinde ülke ciddi anlamda değişecektir." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün, Türk milletinin inancını yıllarca kötü emelleri için kullandığını ve 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde hayır kurumlarına ön yargıyla bakıldığını kaydeden Gür, şöyle devam etti:

"Bölgede kurulan yetimhanelerin hepsinde İslam dünyasına yapılan yardımlarda görevlendirilen sembol isimlerin adları verilmiş. Bunun da yeni nesle gelecek dönemde yol gösterici olacağını düşünüyorum. Başkent Dakka’da ise Kemal Atatürk Caddesi’nin olması Türklere ne kadar saygı duyulduğunu ortaya koyuyor. İHH yetimhanelerinde yetiştirilen çocuklara da hiçbir şekilde Türk milliyetçiliği yapılmıyor. Hepsi Bangladeş kültürüyle yetiştiriliyor, yapılan yardımlarda bu çerçevede değerlendiriliyor."

Heyetle birlikte 5 günlük ziyaret çerçevesinde Bangladeş'te bulunan gönüllülerden Ozan Derviş ise şunları söyledi:

"Çocukların, bizleri gördüğü zaman yaşadıkları sevinci görmenizi gerçekten isterdim. Biz hep buralarda konuşuyoruz, işte İHH yardım istiyor, topluyor, bir yerlere paralar veriyoruz. Bu paralar nereye gidiyor diye öyle ya da böyle birçoğumuzun aklına geliyor. Bu paralar emin olun öyle yerlere gidiyor ki, ben şahsım adına söylüyorum bundan sonra 1 veriyorsam artık 5 vereceğim. Sizlere de tavsiye ederim, yani sağda solda yemek yiyoruz, çay içiyoruz. Kim bilir ne kadar para veriyoruz. Buradan biraz tasarruf ederek, gerekirse belki evimizdeki mutfak ihtiyacımızdan tasarruf ederek oraya göndermeliyiz. Gerçekten sağlıklı yaşam sürmenin çok zor olduğu bölgelerden bir tanesine gittik. Müslüman kesime de öyle çok sağlıklı bakılmıyor, her ne kadar yüzde 88’i Müslüman olsa da hep bir ön yargı ve ayrıştırıcı bakılıyor."

Gönüllülerden Abdülkadir Morgül de tespitlerini şöyle anlattı:

"Çocuklar bizler için çok büyük hazırlıklar yapmışlar. Bizim onlara olan şefkatimizi baba şefkati olarak gördüler. Gelecek için de ciddi hazırlıklar yapılıyor. Çocuklar gerçekten gelecekte ülkelerini değiştirebileceklerine ve geliştirebileceklerine inanıyorlar. Bizler buradan her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.