İstanbul

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

13:29 22 Ocak 2018
Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

Beykoz'da, Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı.

Tokatköy Mahallesi'nde 7 bin metrekare alan üzerine 24 derslikli inşa edilecek okulda yaklaşık bin öğrenci eğitim-öğretim alacak.

Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin alt kısmında yapımına başlanan yeni okulun tüm maliyeti Beykoz Belediyesi ve sponsorlarla birlikte karşılanıyor.

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nda 24 dersliğin yanı sıra konferans salonu, laboratuvar, yemekhane ve mescitler yer alacak. Okul projesine entegre olarak alanda uygulama cami ve cenaze hizmet binası da yapılacak.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz halkının imam hatiplere olan talebinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Geçici çözüm olarak bazı okullarımızın bünyesinde şubelerimizi açtık. Bu bizim istediğimiz bir model değil. Belediyemizin gayretleriyle yeni okullarımızı inşa etmeye devam ediyoruz." dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin muzaffer olmalarını dileyerek, "Çok zor bir inşaat yapıyoruz. Önemli olan bütün zorluklara rağmen bunu yapabilmeliyiz. Artık teknoloji çok gelişti. Fakat arazinin temini noktasında çalışmalarından dolayı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hemen yanında gördüğünüz gibi bir camimiz var. Projemiz bittikten sonra çok değerli bir eser ortaya çıkacaktır. Daha yapacak çok işimiz var. Daha çok okullar yapacağız. Hemen bu okulu yaptığımız alanın yanındaki yamacın arkasında altı tane lise inşa ediyoruz. En az beş evladımız orada okuyacak. Mimari çalışmasının tamamı Beykoz Belediyesi'ne aittir." diye konuştu.

Çelikbilek, beş yıl içerisinde Beykoz'un eğitimle ilgili sıkıntılarını gideren bir yapıya kavuşacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eğitim önemli. Eğitimsiz hiçbir şey olmuyor. Eğitimdeki kaliteyi arttırarak, devletimizin eğitime verdiği önemi üst üste katarak bunu daha iyi anlıyoruz. 60-80 kişilik sınıflardan 25 kişilik sınıflara geldik. 30 kişilik sınıfları olan okullarımız kendini artık talihsiz görmeye başladı. Devletimiz büyüdükçe eğitime daha da katkı sağlıyoruz. Hükümetimiz ve devletimiz eğitim anlamında çok ciddi adımlar attı. Türkiye’de çocuklarımız artık gelecekle ilgili daha farklı konuşuyor, daha farklı projeler ortaya koyabiliyorlar.”

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da ilçeye tayin olduğu günden bugüne kadar temeli atılan okul için çalışmaların yürütüldüğüne işaret ederek, “İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren asımın nesli yetişmeye başlayacak. Belediyemiz asli görevi olmadığı halde diğer belediyelere örnek olacak çalışmanın içerisindedir. Bütün okullarımızın tadilat ve temel ihtiyaçları da karşılanıyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan duayla birlikte protokol üyeleri temele ilk harcı attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.