İstanbul

Basketbolda maçın ardından

22:36 28 Ocak 2018
Basketbolda maçın ardından

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 89-77 mağlup eden Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, pota altında rakiplerine üstünlük kurarak maçı kazandıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, iyi mücadele ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Maçta ikinci çeyrekten itibaren özellikle fiziksel üstünlüğümüzü rakibe kabul ettirmeye başladık. Oyun planımız bu yöndeydi. Karşıyaka'nın pota altının bizden zayıf olduğunu gördüğümüz için 2 uzunla oynadık. Dunston ve Stimac'ı birlikte kullandık, bu da etki etti. İlk başlarda hücumda çok zorlandık ama hücum ribauntlarıyla maçı lehimize çevirdik. Üçüncü çeyrekte çok iyi oynadık. Doğuş Balbay'ın geri dönmesiyle savunma direncimiz arttı. Maçın sonunda bazı hatalar yapsak da ligin ilk yarısında İzmir'de kaybedilen maçın rövanşını ve 2 puan almış olduk. Her ne kadar Pınar Karşıyaka ilk yarıda Anadolu Efes'i yense de kadro olarak bizden daha aşağıda bir takım."

Büyük maçlarda henüz istedikleri direnci gösteremediklerini vurgulayan Ataman, şöyle konuştu:

"Benim için önemli olan büyük maçlarda topu iyi paylaşmak. Bunu şu ana kadar sadece Kızılyıldız maçında iyi yaptık. Onun dışında istediğimiz düzeyde olduğumuzu söyleyemem. Özellikle son dönemlerde oynadığımız 3 büyük maçta gerekli direnci ve takım oyununu gösteremedik. Bu da özellikle final ve şampiyonluk yolunda bizim için ikaz, bunları düzeltmeye çalışacağız."

Anadolu Efesli oyuncu Doğuş Balbay ise önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, "Ligde böyle galibiyetlere ihtiyacımız var. Çünkü Avrupa Ligi'nde istediğimiz düzeyde değiliz. Türkiye'de bu maçlar bizim motivasyonumuzu üst sıraya taşır. Biz özellikle agresiflik konusunda daha iyiydik. Farkı 20 sayıya kadar çıkarsak da geri döndüler. Kazanmak için 40 dakika mücadelemizi gösterdik. Umarım bu maçtaki agresif oyunumuzu Valencia maçına da yansıtırız." değerlendirmesinde bulundu.


- Pınar Karşıyaka cephesi


Pınar Karşıyaka Başantrenörü Aleksandar Trifunovic, hücum ribauntlarının maçın sonucunu belirlediğini dile getirdi.

Anadolu Efes'in rotasyonunun kendilerinden geniş olduğunu aktaran Trifunovic, "Derin kadrosu olan takımlara karşı çok daha mücadeleci oynamanız gerekiyor. 40 dakika boyunca fiziksel olarak iyi oynamanız gerekiyor, bu konuda başarılı olamadık. Belki ikinci çeyrek başında ve 3 çeyreğin sonunda iyi oynadık. Dördüncü çeyrekte maçın içine girmeye başladık çünkü Anadolu Efes, maçı koparır gibi oldu. Hücum ribauntları maçın sonucunu belirledi." ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka forması giyen Metin Türen ise üçüncü çeyrekte istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Maça istediğimiz gibi başladık ve öne de geçtik. Ama üçüncü periyotta kötü oynadık ve geriye düştük. Anadolu Efes'e karşı geriye düşünce geri dönmek çok zor. Anadolu Efes'in hafta içi oynadığı Real Madrid maçından yorgun döneceğini biliyorduk. Bunu değerlendirmek istedik, ama olmadı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.