İstanbul

Hem alkollü hem de hızlı çıktı

08:20 05 Şubat 2018
Hem alkollü hem de hızlı çıktı

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 2 Aralıkta sabaha karşı 05.30 sıralarında bir otomobil önce önünde seyreden ve iki kişinin bulunduğu motosiklete ardından da park halindeki otomobile çarparak durabildi.

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 2 Aralıkta sabaha karşı 05.30 sıralarında bir otomobil önce önünde seyreden ve iki kişinin bulunduğu motosiklete ardından da park halindeki otomobile çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle motosiklet metrelerce yolda sürüklenirken, motosikleti kullanan 17 yaşındaki Eren Çalışır ve arkada oturan aynı yaştaki Yiğitcan Ceyhan yola savruldu. İki arkadaş da hayatını kaybetti. Kazaya neden olan sürücü Ömer Faruk Sarı ise gözaltına alınarak çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İddianamede Ömer Faruk Sarı’nın 0,94 promil alkollü olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bilirkişi raporunda da Sarı’nın hız sınırının üzerinde seyir ettiği belirtilerek olayda asli kusurlu olduğu anlatıldı. Ölen Eren Çalışır’ın da şerit değiştirme manevralarını yanlış yaptığı belirtildi. Ömer Faruk Sarı hakkında 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.