İstanbul

Polis yeleği giyip, böyle dolandırdılar

14:52 05 Şubat 2018
Polis yeleği giyip, böyle dolandırdılar

İstanbul Esenyurt’ta iddiaya göre, içlerinden birisinin polis yeleği giyip telsiz taşıdığı şahıslar kendilerinin polis olduğunu ve markette usulsüz sigara satıldığını söyleyip market sahibinin sigaralarını ve parasını alıp kaçtı.

Olay, geçtiğimiz günlerde saat 21.00 sıralarında Esenyurt’ta bir markette meydana geldi. İddiaya göre, bir markete gelen sivil giyimli şahıs market sahibinden sigara talep etti. Market sahibinin tezgah altından çıkardığı sigarayı alan şahıs, tekrar dışarı çıkarak geldiği araç içerisinde bekleyen arkadaşlarını çağırdı. İçlerinden polis yeleği giyinen ve elinde telsiz olan kişi market sahibine sigarayı izinsiz sattığı gerekçesi ile yaklaşık 12 bin liralık bir ceza keseceğini söyledi. Sözde polis olduklarını söyleyen şahıslar, market içerisinde bir müddet arama yaptı. Arama sonrası cezayı yazmamak şartıyla markette kasada bulunan paralara ve sigaraları el koyacaklarını söylediler.

Sigara almaya gelen şahısa sigara bile uzattılar

 

 

Market içerisinde yaşanan olaylar güvenli kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Dükkana bu sırada bir vatandaş sigara almaya geldi. Olay sırasında marketten sigara isteyen şahısa, iddiaya göre kendisine polis süsü vermiş şahıslar tarafından sigara olmadığı söylendi ve bir tane de sigara ikram edildi.

“Biz polisiz, seni suçüstü yakaladık”

Olay anını anlatan market sahibi Gürgin Turkak 1’i araçta toplam 4 kişi olduklarını kaydederek, “3 kişi içeriye girdi. Bana önceden birisi gelip sigara istedi 20 lirada para verdi üstünü de geri verdim. Dışarı çıkıp el salladı arkadaşlarına onlarda araçlarıyla geldiler. Birisi polis yeleği giymişti. Elinde telsiz vardı. Bir de defter vardı ellerinde. ‘Biz polisiz seni suçüstü yakaladık’ dediler. Ne suçum olduğunu sordum. Benim her türlü belgem var dedim. Neden beni tehdit ediyorsunuz neye göre suçüstü yakalıyorsunuz beni dedim. Sonra bir süre konuştuktan sonra ’sana 12 bin lira ceza yazacağız, ya da sigaraları götüreceğiz’ Bende 12 bin lira gideceğine sigaramı alsınlar dedim. Sigaraların yanı sıra sabahtan akşama kadar kasada biriken bütün paramı da götürdüler. Yaklaşık bin liralık sigaramda gitti. Polise de olayla ilgili başvurdum. Polis ifademizi aldı görüntüleri de istedi onları da polise verdik. Olay yeri inceleme ekipleri de geldi” dedi.

Yaşanan olayın anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bir adamın ilk önce gelip sigara aldığı sonrasında ise kapıya çıkıp diğer arkadaşları çağırdıkları görülüyor. Üzerinde polis yeleği bulunan ve elinde telsiz olan şahıslar içeri girdikten sonra iddiaya göre ellerindeki evraklar ceza işlem için not almaya başladılar. Görüntüler market sahibi ile bir süre tartışan şahısların kasaya geçip sigaraları tezgah altından poşete doldurduktan sonra paraları da alıp geldikleri beyaz renkli araç ile tekrar gittikleri görülüyor.

Öte yandan, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülere yansıyan şahısları ise her yerde aramaya başladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.