İstanbul

Okuma-yazma seferberliğine destek

16:45 08 Şubat 2018
Okuma-yazma seferberliğine destek

Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamada, Erdoğan çiftinin başlattığı okuma yazma seferberliğine destek amacıyla Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde başlatılan okuma-yazma kurslarına yoğun ilgi olduğu belirtilerek, seferberlik sonrası merkezde verilen derslere talebin de arttığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine Küçükçekmece Belediyesi okuma-yazma kurslarıyla destek verdi.

Açıklamada derslere talebin çok olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve vatandaşların okuma yazma öğrenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan sınıf öğretmeni Ayten Mutlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin okuma yazma seferberliği başlatmış olmalarına çok büyük gurur duyuyorum. Projede yer aldığım için kendimi de şanslı sayıyorum. Çok heyecanlı ve mutlu oluyorlar. Bir şeyi başarmanın hazzını yaşıyorlar, o hazzı ben de yaşıyorum. Büyük bir talep oldu yetişemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kursiyerlerden Emine Altıntop da çocukluğundan bu yana istekli olduğunu belirterek, "Köyümüzde okul yoktu, evlendim Fransa’ya gittim. 40 senedir oradayım. Yaşım 76, benim gibi 40-50 kişi var öğretmen istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.