İstanbul

Afrin şehitleri için saygı duruşu ve dua

17:08 12 Şubat 2018
Afrin şehitleri için saygı duruşu ve dua

Harekat kapsamında birçok bölgenin terörden temizlendiğini ifade eden Selamet, bunun kahraman askerlerin olağanüstü mücadelesiyle gerçekleştiğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler saygı duruşu ve dualarla anıldı.

Türk bayraklarıyla süslenen Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane Binası Meclis Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, Zeytin Dalı Harekatı'nın sınırlarımızın yanındaki hain terör gruplarının bertaraf edilmesi ve yöre halkının can güvenliği için başlatıldığını söyledi.

Selamet, harekatta şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Konuşmasının ardından Selamet, meclis üyelerini şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve Fatiha suresini okumaya davet etti. Bunun üzerine tüm meclis üyeleri, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, uzun yıllardır Suriye topraklarında varlığını sürdüren terör örgütleri tarafından çeşitli saldırılar gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, bu saldırılar neticesinde yüzlerce asker ve sivil vatandaşın şehit olduğunu kaydetti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın bu nedenle başladığına işaret eden Başalan, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de Zeytin Dalı Harekatı'nda askerlerin canları pahasına kahramanca mücadele ettiğini dile getirerek, "Vatan uğruna şehit olan kardeşlerimizin ruhlarının şad olmasını ve mekanlarının cennet olmasını diliyoruz. Allah, ailelerine ve milletimize sabır versin. İnşallah ordumuz oradaki görevini bir an önce tamamlayarak barışın ve kardeşliğin oluşmasına olanak sağlayacak ortamı oluşturur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.