İstanbul

Üniversite öğrencilerinden "Çocuk İhmal ve İstismarı" kitapçığı

13:25 28 Şubat 2018
Üniversite öğrencilerinden "Çocuk İhmal ve İstismarı" kitapçığı

Üniversite öğrencileri, "Çocuk İhmal ve İstismarı" dersi kapsamında ailelerin konuyla ilgili bilinçlenmesi amacıyla kitapçık hazırladı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı öğrencilerinin çocuk istismarında anne-baba ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi aşamasında eğitici olması amacıyla hazırladıkları kitapçık, internetten ücretsiz indirilebiliyor.

İhmal ve istismar türleri, istismarda nerelere başvurabileceği, ihmal ve istismarın çocuk üzerindeki etkilerini anlatan "Çocuk İhmal ve İstismarı" kitapçığına, Bahçeşehir Üniversitesi'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

- "Çocuklar istemedikleri davranış ve tutumlara 'hayır' demeli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Raziye Bilge Uzun, kitapçıkla anne babaları bilgilendirerek, toplumun bilinç seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Uzun, çocuğun istemediği davranış ve tutumlara, "hayır" cevabını vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Çocuğun küçükken oyuncağını, ekmeğini paylaşması güzel şeyler ama daha sonra çocuk ebeveynden yönerge almayı öğrenince hayatı öyle devam ediyor. 'Hayır' demesini bilmeyen çocuklar yetişiyor. Çocuk bu durumu belli bir yaştan sonra sözel olarak ifade edebiliyor ancak daha küçük yaşlarda sevginin bir göstergesi olarak gördükleri için cinsel istismara da 'hayır' diyemiyorlar." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.