İstanbul

Maltepe'de mart ayı kültür-sanat etkinlikleri

13:40 02 Mart 2018
Maltepe'de mart ayı kültür-sanat etkinlikleri

Maltepe Belediyesi, mart ayı kültür-sanat etkinliklerine tiyatro, konser ve sergi gibi programlara başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki mart ayı kültür-sanat etkinlikleri, karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ve aile bireylerinin eserlerinin yer aldığı "Ayrancıoğlu" adlı karikatür sergisinin açılışıyla başlayacak.

Defne Tercan ve Emre Kulaç'ın "Simbiyoz", Sanatsal Hobi Merkezi'nin "Tuana Karma Resim Sergisi", İstasyon Sanat Akademisi’nin "Büyük ve Geniş Sessizlik" isimli resim sergileri de martta sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Türk halk müziğinin güçlü yorumcusu Erdal Erzincan, halk ozanı Aşık Veysel'in ölümünün 45. yılı dolayısıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma programında sahne alacak.

Geleneksel Türk müziği ile çeşitli dünya müziklerini sentezleyen çalışmalara imza atan Mehmet Refik Kaya da, "Sanat ile Bir Ömür" isimli konseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, 23-28 Mart'ta "Tiyatro Günleri" ile kutlanacak. Haldun Dormen'in yazıp oynadığı, Kerem Atabeyoğlu, Ruhsar Öcal, Almila Uluer'in de sahne alacağı "Bir Zamanlar Gazinoda" isimli komedi oyunu da mart ayı etkinliklerinde, tiyatroseverlerle buluşacak.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü kapsamında, Sermet Taktak'ın "Çanakkale'den Kurtuluş'a, Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da "Çanakkale Şehitlerini Anma" programı ile sahne alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.