İstanbul

Okuma-yazma öğrenenler sertifikalarını aldı

16:51 02 Mart 2018
Okuma-yazma öğrenenler sertifikalarını aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz ay başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında, Beykoz'da Halk Eğitim Merkezinin kurslarına katılan kursiyerlere okuma yazma belgeleri verildi.

Törende konuşan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, okur yazarlık seferberliğinin ülke genelinde büyük bir karşılık bulduğuna değinerek, okuma yazmanın var olma mücadelesinin, ulus olarak varlığı sürdürmenin koşulu olduğunu belirterek, "Devletimiz mukayese kabul edilemeyecek şekilde aşama kaydetti. Birçok insan geçmişteki olumsuzluk ve imkansızlar nedeniyle okuma yazma öğrenememişti. Bunu benim annem de yaşadı. 75 yaşındayken annem de kursa giderek okuma yazma öğrendi." diye konuştu.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur ise Beykoz'da son 2 haftada 29 kurs açıldığını ve 298 kişinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Mamur, "Kurslarımızdan her ay 30-40 kişi belge alıyordu. Cumhurbaşkanımız ve eşinin yapmış olduğu duyurunun ardından şu anda 29 kurs açıldı, 298 kişi bu kurslara kayıt oldu. Çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Mayıs ayının ortalarına kadar bu seferberlik devam edecek. Başvuru yapmak isteyen herkes bu kurslara gelebilir." ifadelerini kullandı.

Kursa katılan 82 yaşındaki Fatma Özbakır, en büyük hevesinin kendisinin el yazısı yazarak okumak olduğunu belirterek, "En büyük hevesim, kendim yazıp okuyabilmek istiyorum. Bunun için geldim. Bize böyle imkanlar veren herkese teşekkür ediyorum. 3 tane kız evladım var, hepsine liseyi okuttum. 2 tane torunum üniversiteyi bitirdi. Ben onlarla uğraşmaktan kendime vakit ayıramamıştım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.