İstanbul

Pegasus 2017'yi 5,3 milyar lira ciroyla kapattı

11:07 06 Mart 2018
Pegasus 2017'yi 5,3 milyar lira ciroyla kapattı

Pegasus Hava Yolları, 2017'de bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 44 artırarak 5,3 milyar liraya yükseltti.

Pegasus Hava Yolları, 2017 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere göre, şirket, 2017 yılında bir önceki yıla göre misafir sayısını yüzde 15,2 artırarak 27 milyon 820 bine çıkardı.

Aynı dönemde cirosunu yüzde 44 yükselterek 5,3 milyar liraya ulaştıran Pegasus'un, 2017 yılı net dönem karı ise 501 milyon lira olarak gerçekleşti.

Pegasus, 2017 sonu itibarıyla iç hatlarda 16 milyon 890 bin, dış hatlarda 10 milyon 450 bin misafirine hizmet verdi. Şirketin misafir sayısı bir önceki yıla göre iç hatlarda yüzde 10,5, dış hatlarda yüzde 21,7 arttı.


- "Misafir sayımızı ve kapasitemizi yüzde 11-13 artırmayı hedefliyoruz"


Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, konuya ilişkin değerlendirmesinde, havacılık sektöründe 2017 yılında temkinli bir iyileşme olduğunu belirterek, asıl büyümenin 2018 itibarıyla geleceğini öngördüklerini geçen yıldan bu yana ifade ettiklerini aktardı.

Sektör ve şirketlerindeki olumlu gidişatın da bu düşünceyi pekiştirdiğini vurgulayan Nane, "Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sivil havacılık sektörü genel anlamda çok daha iyi bir durumda ve geçtiğimiz yılların olumsuz etkilerinden sıyrıldı. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Nane, Pegasus olarak 2018 yılında misafir sayılarını ve kapasitelerini yüzde 11 ila 13 arasında artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Teknolojinin Pegasus için 2018'in en öncelikli yatırım konuları arasında yer aldığını anlatan Nane, "Teknolojiyi yakından takip ederek ve bunu misafirlerimize artı değer katacak projeler üretmek için kullanarak geleceğe daha güçlü hazırlanıyoruz. Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan ilk 10 havayolu arasında yer almayı hedefliyoruz." görüşlerini aktardı.

Mehmet Nane, Pegasus'un misafirlerini daha iyi tanıyarak onlara daha iyi bir dijital deneyim yaşatma hedefiyle ilgili, "Yeni teknolojileri kullanarak hem operasyonlarımızda verimlilik hem de dijitalleşme hedeflerimizde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu sistemlerle tüm operasyon ve hizmet noktalarımızı yeniden yapılandırıyoruz." yorumunu yaptı.

Sektördeki büyümenin etkisiyle şirkette pozitif bir etki yaratıldığını belirten Nane, "Şirketimizi en iyi şekilde yönetmek ve büyütmek kadar havacılık sektörünün gelişimine ve Türkiye'nin istihdamına katkı sağlamayı da ana hedef ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Pegasus olarak 2018 yılı içerisinde yaklaşık bin 400 kişilik bir alım planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- Filoya 10 yeni uçak eklenecek

2012 yılında verdiği 75'i kesin toplam 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında, 25 adetlik satın alım opsiyonunu A321neo uçak tipi için kullanma kararı alan Pegasus, filo ve uçuş ağını genişletmek için de çalışmalarını sürdürüyor.

Mart 2018 itibarıyla 75 uçağı bulunan Pegasus'un filosuna 2018 yılında 10 yeni uçak katılacak. Pegasus'un 10 yeni uçağından ilki şubat ayında teslim alındı.

Tarifeli uçuşlara başladığı 2005 yılından bu yana dijital gelişmeleri ve yeni teknolojileri odağına almış bir marka olan Pegasus, misafirlerini daha iyi tanıyarak onlara daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Pegasus, misafir odaklı yaklaşımı ile 2018 yılı içerisinde misafirlerinin seyahat deneyimlerini kolaylaştırmak üzere tüm dijital kanallarını yenilemek için çalışmalarına devam ediyor.

2016 yılında geliştirdiği Electronic Flight Bag (EFB) sistemiyle kokpitten kağıt kullanımını kaldıran Pegasus'un 2018 yatırım planları arasında, kabini ve apronu da dijitalleştirerek ekiplerinin işlerini teknoloji yardımıyla kolaylaştırmak ve maksimum verimlilik elde etmek yer alıyor.

Tüm sistemlerini yeni teknolojileri kullanarak yeniden yapılandırmaya hazırlanan Pegasus, internet sitesinden mobil satış kanallarına, acente ekranlarından kontuarda kullanılan DCS ekranlarına kadar misafirlere daha hızlı ve akılcı hizmet sunabileceği tüm temas noktalarında optimizasyonu bu vizyon ve bakış açısıyla gerçekleştirecek.

Bir diğer yatırım başlığını insan kaynakları olarak belirleyen Pegasus'un 2018 yılı ana hedefleri arasında sektörde yeni istihdam yaratmak da yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.