İstanbul

"Türkiye, dünyanın önemli dijital ekonomileri arasına girecek"

11:54 07 Mart 2018
"Türkiye, dünyanın önemli dijital ekonomileri arasına girecek"

n11.com Strateji ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yu-Shik Kim, yakın gelecekte Türkiye'nin, dünyanın önemli dijital ekonomileri arasına gireceğini belirterek, "Büyüyen e-ticaret ekosistemi, Türkiye'yi 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaştıracak." ifadesini kullandı.

n11.com tarafından, Yu-Shik Kim'in "Webrazzi e-Ticaret'18 Konferansı" kapsamında gerçekleştirdiği "E-Ticaret Ekosistemi Nasıl Büyütülür?" başlıklı sunumuna ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Kim sunumunda, Türkiye'nin internet kullanıcısı, ödeme ve lojistik altyapısı gibi itici güçleriyle e-ticaret pazarında dikkati çektiğini ve büyük bir potansiyel barındırdığını kaydetti.

Türkiye'nin internet kullanıcı sayısı, penetrasyon, nüfus gibi tüm indikatörlerde rekabetçi seviyelerde bulunduğuna işaret eden Kim, "2012'de yüzde 47 olan internet penetrasyonu hızla yükselerek 2016'da 49 milyon internet kullanıcısıyla yüzde 61'e ulaştı. Hedefimiz, hükümet desteğiyle yapılacak düzenlemeler ve regülasyonların yanı sıra ödeme, lojistik, teknoloji sistemleri altyapılarındaki iyileştirmelerle e-ticaret ekosistemini büyüterek Türkiye 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaşmaktır." değerlendirmelerini yaptı.

Bilişim teknolojisindeki gelişme, müşteri davranışları, yaşam biçimi gibi olayların, e-ticaret sektörünün dünyada başlıca yükselen sektörler arasına girmesine yol açtığını belirten Kim, şunları ifade etti:

"Güney Kore'de toplam perakende hacminin yüzde 18'i e-ticarete ait. Bu rakam ABD'de yüzde 10,5, İngiltere'de yüzde 14,9 seviyesinde bulunuyor. Türkiye'de ise henüz yüzde 3,5'ler düzeyinde... 'Türkiye e-ticaret 2016 Pazar Büyüklüğü' raporu, pazarın 24,7 milyar liradan 30,8 milyar liraya çıktığını gösteriyor. Hedef, bu yıl için 50 milyar lira, 2023 için 350 milyar lira seviyesinde. Biz n11.com olarak, Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ'lerin e-ticaretle büyümesine, dijitalleşmesine olanak sağlıyoruz.

Türk KOBİ'lerinin dijitalleşmesi sektörü bir adım ileri götürecektir. Sektörün gelişmesi, daha ileriye taşınması adına n11.com olarak elimizi taşın altına koyarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ'lerin büyümesine imkan sağlayan e-ticaret, Türkiye'nin 2023 vizyonuna yaklaşmasında önemli bir rol oynayacaktır."

Kim, yakın gelecekte Türkiye'nin dünyanın önemli dijital ekonomileri arasına gireceğini vurgulayarak, 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak e-ticaret ekosisteminin, büyük bir potansiyel barındıran, agresif bir hedefi olan ancak gelişmeye ve desteğe ihtiyaç duyan bir yapıda olduğunu dile getirdi.

Yu-Shik Kim, Türkiye'nin ödeme sistemleri, teknoloji ve lojistik sektöründe yapılacak düzenlemelerin yanı sıra hükümet desteğiyle e-ticaret pastasından hak ettiği payı alacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.