İstanbul

"3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri"ne ziyaretçi ilgisi

14:32 12 Mart 2018
"3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri"ne ziyaretçi ilgisi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, Halidi Maarif İlim ve Kültür Derneği ile Haşimi Yayınevi'nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdiği "3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri"ni 60 binden fazla kişi ziyaret etti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2-11 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliğe, 22 ülkeden 55 yayınevi ile 300 ilim adamı katıldı.

Birçok İslam ülkesinden yayınevi, akademisyen, alim ve yazarların katıldığı etkinlik boyunca, özel gezilerden sempozyumlara, sergilerden imza günlerine kadar birçok etkinlik yapıldı.

- Serginin geliri Mehmetçik Vakfı'na

Açıklamada, görüşlerine yer verilen 3. Arapça ve Kitap ve Kültür Günleri Proje Koordinatörü Cezmi Akgül, organizasyona gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu yıl yaklaşık 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık ve 60'dan fazla etkinliğe imza attık." ifadelerini kullandı.

Akgül, "Ashab-ı Suffe'den Günümüze Medreseler", "Mazlumların Sığınağı Anadolu Coğrafyası" ve "15 Temmuz" sergisi olmak üzere üç farklı temada sergi düzenlediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"İranlı Sanatçı Reza Hemmatirad tarafından çizilen '15 Temmuz' fotoğraf sergisi sayesinde, 15 Temmuz'u daha çok insana, özellikle İslam dünyasından gelen yayıncı, ilim adamı ve misafirlere görsel olarak anlattık. Gelen yoğun talep üzerine bu sergide yer alan 26 resmi, bin Türk lirasından satışa çıkardık. Satışlardan elde edilen tüm geliri ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.