İstanbul

"Hediyem İstanbul 4. İllüstrasyon Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu

14:46 20 Mart 2018
"Hediyem İstanbul 4. İllüstrasyon Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ. tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Hediyem İstanbul İllüstrasyon Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kültür AŞ. bünyesinde "İstanbul" temalı hediyelik eşyalar tasarlamak ve üretmek amacıyla kurulan "Hediyem İstanbul" markası adına gerçekleştirilen yarışmanın ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan Kültür AŞ. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, insanların sözcüklerin yanı sıra kendisini müzikle ve sanatla da ifade edebildiğini söyledi.

Kaptaner, tarihte kaya resimlerinden sonra kağıdın bulunması ile düşüncelerin kağıda aktarıldığını hatırlatarak, "Fakat kağıttan da önce çeşitli medeniyetlerde duvarlara, tabletlere, mermerlere kalıcı olarak yazılmış birçok figür, desen görüyoruz." dedi.

Türk medeniyeti içerisinde de belgeleme adına minyatür sanatının ortaya çıktığını aktaran Kaptaner, "Bir Matrakçı Nasuh'un eserlerine baktığınız zaman Osmanlı tarihi ile ilgili birçok detayı onun minyatürlerinde görebiliyoruz. Yakın dönemde ise Nusret Çolpan gibi minyatür sanatını günümüze taşıyan sanatçılarımız var." diye konuştu.

Kaptaner, "Hediyem İstanbul" markasına da değinerek, şu bilgileri verdi:

"Hediyem İstanbul, İstanbul'u simgeleyen tarihimizi, kültürümüzü, geleneğimizi anlatan çeşitli eşyalar ile bunlar bazen fincan, bardak, defter, kalem olabiliyor. Yerli ve yabancı İstanbul'u ziyaret eden turistlerin severek evlerine götürebileceği, bir İstanbul hatırası olacak bu eşyalarda ya da objelerde de biz en güzel tasarımlar, illüstrasyonlar olsun istiyoruz. Yarışmanın çıkış noktası da buradan kaynaklanıyor."

Yarışmanın seçici kurulunda Talha Yılmaz, Aydın Süleymanzade, Ahmet Şevki Ural, Feyza Eryüksel yer aldı. Yarışmanın jürisi ise Yrd. Doç. Dr. Savaş Çevik, ressam ve illüstratör Necmettin Asma ve Sedat Girgin'den oluştu.

"İstanbul" temalı yarışma kapsamında, birincilik ödülüne "Minimal İstanbul" adlı eseri ile Mustafa Alcan, ikincilik ödülüne "Bir Yudum İstanbul" başlıklı eseri ile Erhan Dursun, üçüncülüğe ise "Kalbim İstanbul" adlı eseri ile Sevda Kaçtı değer görüldü.

Yarışmada mansiyon ödüllerini ise Batuhan Bayrak, Deniz Yıldırım, Ahmet Hamdi Levent ve Aytaç Öztürk kazandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.