İstanbul

TÜGVA'dan Müzik Okulu projesi

15:40 21 Mart 2018
TÜGVA'dan Müzik Okulu projesi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) müziğe ilgisi olan genç yetenekleri bir araya getirmek amacıyla Müzik Okulu projesini hayata geçirdi.

TÜGVA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, projeye 18-35 yaş aralığında lise, lisans, lisansüstü eğitim gören öğrenciler başvuruda bulunabilecek.

Müzik Okulunda eğitim almaya hak kazananlar 1 yıl boyunca, derneğin Ayvansaray'daki genel merkezinde eğitim görecek. Müzik Okulunda ücret talep edilmeyen öğrencilere birçok imkan tanınacak.

Gitar, bağlama, ritim, yan flüt, koro, keman, şan, solfej derslerinin ve enstrümanların ücretsiz verileceği projede, katılımcılar teorik ve pratik eğitimlerin son bulmasıyla sertifika alacak.

Program sonunda kendini kanıtlayan kursiyerlere TÜGVA Müzik Topluluğu (A Takımı) kadrosuna katılma imkanı sağlanacak. Bunların yanı sıra, farklı dillerin, farklı yörelerin müziklerini bir araya getirip Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca, Rumca, Ermenice eserler icra edebilecek donanımda olan müzik grupları oluşturulacak.

Son başvuru tarihi 31 Mart olarak belirlenen projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye, "tugva.org/muzik-okulu" adresinden ulaşılabiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.