İstanbul

Metroda saldırıya uğrayan başörtülü kadına destek!

09:00 22 Mart 2018 6 Yorum Var
Metroda saldırıya uğrayan başörtülü kadına destek!

İstanbul Kadıköy'de geçen hafta Bostancı Metrosu'nda asansör beklerken başörtüsü nedeniyle saldırıya uğrayan Kerime P.'ye bir destek de KADEM'den (Kadın ve Demokrasi Vakfı) geldi.

Dernek, kıyafet seçimi nedeniyle Atınç Manap tarafından hakarete uğrayan Kerime P.'nin yanında olduklarını söyledi. KADEM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İşe gitmek için bindiği metronun asansörünü beklerken tercih ettiği kıyafet seçimi nedeniyle Atınç Manap tarafından saldırıya uğrayan Kerime P.'nin kişisel hak ve özgürlükleri hiçe sayılmıştır. Kerime Hanım'ın yaşadığı bu üzücü olaydan dolayı kendisine geçmiş olsun diyor, bu ve benzeri insan hakları ihlallerine karşı da sürecin takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz."

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan serefsiiz buyuk ceza almali...
    Cevapla
  • profersör 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inanasım gemiyor bunun gerçek mümine Oldoğuna
    Cevapla
  • Halit ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Mini etekmi giyseydi o zaman modern olurdu herhalde
    Cevapla
  • Bellibelirsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitnenin, belirsizliğin hem insanlara hemde dünyaya verdiği somut zararlar.Başı açık, başı kapalı, şu mezhepten, bu meşrepten, o şunu demiş bu bunu yapmış dedikoduları, şöyle uçmuş böyle kaçmış hezeyanlarıyla bir yere varılmaz.Ya bir olacağız diri olacağız, ya birbirimize kenetleneceğiz ya da kendimizi toprağa gömeceğiz ALLAH korusun.Kof iri olmakta boş, içi dolu ufak olmakta.Önemli olan ortada, ortak noktada nasıl uzlaşıp gelecek yolculuğumuza BİRLİK ve BERABERLİK içerisinde devam edeceğiz.Anlayışı anlamak,güzeli dinleyip, güzeli konuşup, haksızlık karşısında susmayıp, laf salatasınıda sahibine yedirip, boş konuşmayıp, gerektiği zaman susacağız.
    Cevapla
  • Mühendis bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük narası atanların, özgürlük diye neyi kast ettiğini biz gayet iyi biliyoruz. Bu zihniyet pkk'dan bile tehlikeli. Bu ülkede ki asıl tehdit radikal soldur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.