İstanbul

Karmod Prefabrik'ten Nijerya'da mülteci kampı

11:13 02 Nisan 2018
Karmod Prefabrik'ten Nijerya'da mülteci kampı

Karmod Prefabrik, Nijerya'da Birleşmiş Milletler (BM) için mülteci barınma kampı kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Nijerya’nın doğusunda çatışmalarla gündeme gelen Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de mültecilerin barınması için kurulan kamp yapılarında BM ofisi de yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Batı Afrika Koordinatörü Fehim Özkanca, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) için hazırladıkları yapıların terör nedeniyle yerlerini terk etmek durumunda kalan mülteciler tarafından kullanılacağını bildirdi.

Karmod'un yeni nesil konteyner modeliyle ürettikleri yapıları, yerinde kurulum yaparak kullanıma hazır halde teslim ettiklerini belirten Özkanca, BM için Maiduguri'de kurulum gerçekleştirdikleri kampta bine yakın mağdura sağlıklı ve güvenli ortamda sığınma imkanı sunulmuş olacağını kaydetti.

Projenin toplam büyüklüğünün 4 bin 500 metrekareye yakın olduğunu bildiren Kanca, mülteci barınma alanları, sosyal alanlar, banyo ve tuvalet üniteleri, yönetim ofisi gibi bölümlerin yer aldığı projede, yapıların birleşimli 2 ve 3 katlı bloklarla beraber tekli üniteler halinde yerleştirildiğini belirtti.

Özkanca, şunları kaydetti:

"Yaşam alanları tam demonte olarak 3x9 metre ve 3x7 metre ünite büyüklüklerinde, Türkiye’de üretilerek deniz yoluyla Lagos’a, oradan da kara yoluyla kurulum yerine ulaştırıldı. Karmod tam demonte konteynerin en büyük avantajı uluslararası taşımacılık standartlarında maksimum 5,95x2,30 metre ölçüsünde hazırlanabilen standart demonteye göre daha büyük yaşam alanları sunabiliyor olmasıdır. Bu şu anlama geliyor; normal demonte ünite yaşam alanı 14 metrekareyi bile bulmazken tam demonte 21, 27, 36, 48 metrekareyi bulan ölçülerde üniteler, tam demonte olarak dökme yük tabir edilen yöntemle uluslararası standartlarda kolayca taşınabilmektedir.

Karmod konteyner ürünleri sandviç panel duvar ve çatı panellerinin sağladığı kolay iklimlendirme özelliği, kullanıma hazır kurulum kolaylığı, uzun ömürlü yapısı gibi üstünlükleriyle Afrika'da en çok tercih edilen yapı modelleri arasına girdi. Konut amaçlı kullanımdan maden ve enerji projelerinin işçi kamplarına, eğitim ve yönetim binalarına kadar çok farklı taleplere yapılarımızla hızlı ve güvenli yaşam alanı çözümleri sunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.