İstanbul

Perakende sektöründe güvenlik hizmetleri masaya yatırıldı

10:01 06 Nisan 2018
Perakende sektöründe güvenlik hizmetleri masaya yatırıldı

Perakende sektöründe yaşanan ve yaşanması muhtemel olan güvenlik sorunları, 4 Nisan 2018 tarihinde Securitas Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen masa başı tatbikatında her yönü ile ele alındı.

Securitas açıklamasına göre, perakende sektörünün önde gelen markalarının yöneticileri ile Securitas’ın yöneticileri bir araya gelerek sektörün güvenlik hizmetlerini masaya yatırdı. Securitas Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen masa başı tatbikatında ayrıca Securitas Avrupa Perakende Segmenti İş Geliştirme Direktörü Per Clemensen de güvenlik trendlerini paylaştığı sunumuyla yer aldı.

Securitas Türkiye Güvenlik Süreçleri ve Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim’in yönetiminde gerçekleştirilen tatbikatta güvenlik hassasiyeti yaratan durumların üzerinden geçilerek alınacak tedbirlerin ve uygulanacak doğru hareket tarzlarının görüşüldüğü takım çalışmaları gerçekleştirildi.

Yarım gün süren masa başı tatbikatın ilk bölümünde güvenlik hizmetlerinde gelinen son durum katılımcılarla paylaşılırken ikinci ve üçüncü bölümlerde perakende sektöründe güvenliği tehdit edebilecek 5 farklı durum senaryosu üzerinden tatbikat yapıldı. Gruplara ayrılan katılımcılar, önceden belirlenen senaryo çerçevesinde ilgili hal tarzı ve mevzuatları içeren çizelgeler oluşturmaya çalıştı. Daha sonra bu hazırlıklar, diğer katılımcılarla paylaşılarak üzerinde tartışıldı. Tatbikatın en önemli özelliği ise senaryoların gerek sektör temsilcileri gerekse güvenlik yöneticileri tarafından çok yönlü incelenmesi ve ele alınması oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Securitas Türkiye Güvenlik Süreçleri ve Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim, bir mağazanın yerinin tespit edilmesinden, açılış safhasına kadar olan tüm süreçlerde farklı güvenlik riskleri ve bu riskleri minimize edebilecek güvenlik yöntemleri bulunduğunu belirtti.

Erim, "Bugün hep birlikte mağazaların gerek kampanya dönemlerinde uygulanacak ilave güvenlik önlemlerini, gerekse organize hırsızlık hadiseleriyle birlikte toplumsal eylemlerde alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık ve çok yönlü ele aldık. Tehdit unsurlarını, risk teşkil eden durumları ön görmek, olası durumlara karşı tedbirler almak, uygulanabilecek doğru hareket tarzlarını planlamak ve gereken koordineyi sağlamak önemli bir konu. Bizlerin düzenlediğimiz bu masa başı tatbikatı ile bir araya gelmemizin en önemli sebeplerinden birisi de bu esasların hep birlikte görüşülmesiydi. Masa başı tatbikatlarının genel amacı, doğru-yanlış değerlendirilmesi yapmaktan ziyade, olayı farklı açıdan ele alan karar vericilerin ihtiyaç ve önceliklerini ortaya koymak ve benzer durumlarla karşılaşıldığında daha hızlı ve doğru karar verilmesi için pratik kazandırmak. Securitas olarak güvenlikte bilgi liderliği misyonumuz çerçevesinde tecrübelerimizi paylaşmaya, iş ortaklarımızla birlikte güvenlik sektörüne yenilikler katmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.