İstanbul

MÜSİAD Avusturya Şubesi yeni başkanını seçti

14:09 09 Nisan 2018
MÜSİAD Avusturya Şubesi yeni başkanını seçti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Şubesi'nin yeni başkanı Hasan Aksüz oldu.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Avusturya Şubesi, düzenlenen 6. Genel Kurul Toplantısı’yla yeni yönetim kurulunu belirledi. Gerçekleştirilen oylamada Hasan Aksüz, MÜSİAD Avusturya Şubesi'nin yeni başkanı seçildi.

Genel Kurul Toplantısı’na katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ın 2018 yılında gerçekleştireceği faaliyetler, Afrika açılımı, ulusal ve uluslararası projeler, ticaret diplomasisi ve yurt dışı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Kaan’ın yanı sıra eski MÜSİAD Avusturya Şube Başkanı Faruk Can, Avusturya Ticaret Odası Türkiye Masası Şefi Alexander Bekos ve Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı da hazır bulundu.

Genel Kurul’da konuşan Kaan, 28 yıl önce, küçük bir ofiste temelleri atılan MÜSİAD’ın bugün küresel ölçekli bir STK haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avusturya şubemizi 1997 yılında kurduk. Bu şubemizin üyeleri arasında Türk iş insanlarının yanı sıra fahri üye olarak, Avusturya kökenli iş insanları da bulunuyor. Bu, bizim bütün dünyaya yaymak için çabaladığımız kardeşlik bilincine, dil, din, ırk gözetmeden birlik olma isteğimize yakışan bir durum. Başka bir deyişle MÜSİAD, Viyana’yı, Avusturyalıları gönülden fethetti. Viyana’nın tarihi, kültürel ve sanatsal anlamda önemi aşikar fakat biz Türkler için de bu şehir çok özel ve değerli... Osmanlı devleti, ilk daimi elçiliğini burada kurmuştur. Bu bakımdan da Viyana, bizlerin kendimizi evimizde ve rahat hissettiğimiz bir şehir."

Avusturya’da son dönemlerde artış gösteren Türk ve Müslümanlara yönelik saldırılara değinen Kaan, "Aslında bazı yorumlarda buna genel anlamda bir 'yabancı düşmanlığı' olarak değinilse de, direkt Müslümanları hedef alan eylem ve yıkıcı söylemlerin gözle görülür şekilde artışına tanık oluyoruz. Berlin’de yaklaşık bir ay önce bir caminin yakılmak istenmesi, meselenin ne boyuta ulaştığını bize acı bir şekilde özetliyor. Üzülüyoruz fakat bizim öfke ve yıkıcı söylemlerle vakit harcama lüksümüz yok. Her fırsatta dile getiriyoruz, nefesimiz yettiği müddetçe de söylemeye devam edeceğiz. Dil, din, ırk gözetmeden kardeşlik zemininde buluşmak zorundayız. Barışı önce zihinlerimizde, sonra fiili anlamda tesis etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.


- "Avusturya’nın Türkiye’deki doğrudan yatırımları 10,1 milyar dolara ulaştı"


Abdurrahman Kaan, eylül ayında New York’ta gerçekleştirdikleri MÜSİAD USA World Business Summit’te, Amerika’nın önde gelen iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdiklerini ve ilk kez Dünya İş Zirvesi’ne ev sahipliği yaptıklarını, kasım ayında 21. MÜSİAD International Business Forumu'nu da (IBF) Ürdün’de gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Kaan, "Bu yıl ocak ayında, MÜSİAD’ın ana partnerliğinde EXPO Turkey by Qatar fuarımızı, Katar’ın başkenti Doha’da düzenledik. 2 yılda bir düzenlediğimiz, dünyanın dört bir yanından binlerce iş insanının katılım sağlayacağı ve yeni iş birliklerinin doğacağı MÜSİAD EXPO da, gururla sürdürdüğümüz etkinliklerimizden biri... Bu vesileyle sizleri, 21-24 Kasım'da İstanbul’da düzenleyeceğimiz 17. MÜSİAD EXPO'ya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Türkiye’nin en büyük ihraç pazarı olduğunu vurgulayan Kaan, şunları kaydetti:

"Türkiye ile AB arasında dönem dönem sıkıntılar yaşansa da karşılıklı ticarette yakalanan performans, kaldığı yerden başarılı bir şekilde devam ediyor. Türkiye ile Avusturya arasındaki ticari ilişkilere baktığımızda da karşımıza memnuniyet verici bir tablo çıkıyor. Türkiye’nin Avusturya’ya ihracatı 2017'de önceki yıla göre yüzde 6,6 artış kaydederek 1,1 milyar dolara yükselmiş durumda. 2007 yılında Türkiye’nin Avusturya’ya ihracatı 884 milyon dolar düzeyindeyken 2017’de 1,1 milyar dolara yükselmiştir. 2017 itibarıyla ülkemizde Avusturya ortaklı veya sermayeli firmaların sayısı 874’tür ve 2002-2017 döneminde Avusturya’nın Türkiye’deki doğrudan yatırımları 10,1 milyar dolara ulaşmıştır. Yine aynı dönemde Türkiye’den Avusturya’da yapılan yatırım miktarı ise 452 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bugün Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız tarafından kurulan işletmelerin sayısı yaklaşık 6 bin 400’tür. Türk müteşebbisler, Avusturya’da yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Bu rakamlar bize önemli bir başarıyı işaret etmekte. Dolayısıyla bizler, yakalanan bu başarıyı siyasi arenada yaşanan birtakım geçici çekişmelerle kaybetmeyecek kadar tecrübeye sahibiz."

Genel Kurul Toplantısı’nın ardından düzenlenen "Bumerang Başarı Ödülleri" töreniyle, ödül almaya hak kazananlara hediyeleri verildi. 7 kategoride düzenlenen yarışmada ödül almaya hak kazananlar Ahmet Soytürk (Ahde Vefa), Sinan Gültekin (Sanatçı), Amir Kurataran (Bilim Ödülü), Turgut Durukan (Sporcu Ödülü), Ayşegül Yılmaz (Başarılı Öğrenci Ödülü), Nesrin Aras (Eğitimci Ödülü) ve Hüseyin Ünal (Başarılı Marka Ödülü) olarak belirlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.