İstanbul

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

14:19 17 Nisan 2018 4 Yorum Var
15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan duruşmada, ifade veren müşteki Erkan Safi, 15 Temmuz'da köprünün kapandığını duyduğunu, sosyal medyadan olayları takip ettiğini, Beylerbeyi'nde olan bir arkadaşının kendisini aradığını ve ya bomba ihbarı ya da kalkışma olduğunu söylediğini anlattı.

Safi, "Ben ise arkadaşıma, 'Askerin herhangi bir bomba ihbarında sokağa çıkmayacağını, bunun kalkışma olduğunu söyledim.' İlk önce Kısıklı'ya, daha sonra köprüye gittim. Ümraniye tarafından köprüye askeri bir otobüsün geldiğini gördük, engellemeye çalıştık. Durması için el işareti yapıyorduk, 'Asker kışlaya' diye söylemlerde bulunduk. Otobüs ise gaza basıp hızlandı." diye konuştu.

Köprüde silah seslerini duyduğunu, yere yattığını, bu sırada yanındaki kişinin karnından vurulduğunu gördüğünü ifade eden Safi, yoğun ateş altında kaldığını, bir çekici aracının arkasına saklanarak siper almaya çalıştığını ve bu sırada vurulduğunu belirtti.

Sanık avukatının, "Otobüsteki öğrencilerin darbeden haberi olabilir miydi?" sorusuna Safi, "Otobüsteki askerlerin darbe olduğunu anlamamaları için cahil olmaları lazım." diye cevap verdi.

Müşteki ve tanıkların ifade vermesinin ardından mahkemeye gelen evraklar okundu.

Duruşma, 20 Nisan'a ertelendi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Recepsalcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerdengoyekadarhaklisinis
    Cevapla
  • Selen 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes çıksın müşteki olarak ifadesini versin bende yaşadım o anları korkuyla erlere birşey olacak diye?, bu ifadeleri veripte rahat uyuyanlara ,erleri içeride hapsedenlere Allah korkusu diliyorum
    Cevapla
  • Bu ülkenin evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Erler vatani görevini yapmak için gittiler emir kulu olduğu için sucsuzdurlar bu vijdanen de ve kanunen de böyledir
    Cevapla
  • Ayfer Tekin 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter ya ertelenip durmasın şu mahkeme erler sebest kalsın perişan olduk .
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.