İstanbul

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davasında karar çıkması

15:31 17 Nisan 2018
FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davasında karar çıkması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe" davasında, 12 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin, "Bir nebze olsun şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve Türk milletimizin gönlü rahatladı.'' dedi.

Şenocak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapılan duruşma sonrası yaptığı açıklamada,12 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırıldığını söyledi.

Burada bir şeyin görüldüğünü belirten Şenocak, Türkiye'de darbeye kalkışanların, hainlik yapanların bir daha buna cesaret etmemesi gerektiğini vurguladı.

Şenocak, birlik ve beraberliğe işaret ederek, "Hep beraber geleceğimiz açısından nasıl birliktelik verdiysek, geçmişte Kurtuluş Savaşı'nda birlik beraberlik içinde olduysak, aynı şekilde bu vatanın bekası için savunması için yarın aynı şekilde bedel öderiz. En ufak tereddüt olmasın.

Şunu bir kez daha ifade edelim; 15 Temmuz kalkışmasında bu ülkenin milli iradesine sahip çıkma adına sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa inen bütün kardeşlerimizden, bu vatanın savunması için tankların önüne atılan kardeşlerimizden, kurşunlara atılan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu arkadaşlarımız olmasaydı, bugün bambaşka bir Türkiye olurdu.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.