İstanbul

Silivri'de Zeytin Dalı Programı

11:11 18 Nisan 2018
Silivri'de Zeytin Dalı Programı

Silivri Safir Koleji ve TÜGVA'nın Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden şehit ve gaziler için düzenlediği “Zeytin Dalı” programında duygu dolu anlar yaşandı.

Programa katılan şair Dursun Ali Erzincanlı’nın Afrin’de şehit düşen bir askerin ağzından eşine yazdığı “Duvak” isimli şiir seyircileri duygulandırdı.

Kuran tilaveti ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 6’ıncı sınıf öğrencisi 2 öğrencinin okuduğu “Dur Yolcu” ve “Bayrak” şiiri dinletisiyle devam etti. iirlerden sonra Zeytin Dalı Harekatı’na özel olarak hazırlanan video klip izlenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Halis İşler törende yaptığı konuşmada, "Milli ve manevi değerlerine bağlı öğrencilerin yetiştirilmesi açısından Silivri’ye Safir Okulları çok yakıştı. TÜGVA’ya da aynı şekilde teşekkür etmek gerekiyor. Gençlerimizi milli, manevi değerlerimizle yetiştirmek için gerekli ortamları sundukları için büyük bir işi üstlenmiş oluyorlar. Vazifemiz vaktimizden fazla, bu nedenle bir yanda vatan müdafaası yaparken diğer yandan şuurlu gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışmamız lazım." dedi.

Konuşmaların ardından şair Dursun Ali Erzincanlı, programda ilk olarak “40 Yaşındasın” şiirini okudu. 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" adlı şiirini de okuyan Erzincanlı'ya plaket sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.