İstanbul

"İstanbul Yeni Havalimanı GSMH'ye katkı yapacak"

15:01 21 Nisan 2018
"İstanbul Yeni Havalimanı GSMH'ye katkı yapacak"

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı H. Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News’e anlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nda bulunacak otelin işletmesi için Londra merkezli otel grubu YOTEL ile anlaştı. Otel anlaşması için Londra’da bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı H. Kadri Samsunlu, İngiltere’nin önemli haber kanallarından Sky News stüdyolarına konuk oldu.

Sky News’ta Ian King’in sunduğu, prime timeda (televizyonların en çok izlendiği zaman dilimi) yayımlanan Business News programında, İstanbul Yeni Havalimanı anlatıldı.

Programa projeyi överek başlayan Ian King, İstanbul’un yeni havalimanı ile bir havacılık merkezi olacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin etkili çalışmalarının sonuçlarını verdiğini vurgulayan King, İstanbul Yeni Havalimanı’nın sahip olacağı özellikleriyle Dubai ve Abu Dabi havalimanlarına rakip olduğunu kaydetti. King, ayrıca İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazlarının tamamlanması ile 200 milyon yolcuya hizmet vereceğini de aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, programda İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımına ilişkin de bilgiler vererek, Türkiye’nin neden yeni bir havalimanına ihtiyaç duyduğuna ilişkin görüşlerini aktardı.

İstanbul Yeni Havalimanı yatırımının Türkiye ekonomisine getirileri hakkında bilgiler paylaşan Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Gayri Safi Milli Hasıla’ya (GSMH) yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da bildirdi.

Samsunlu, İstanbul’un doğu ve batının sentezi olduğunu belirterek, Türk Hava Yolları’nın gelişmesi ile birlikte 5 kıtadan tüm yolcuların İstanbul’u kolaylıkla görmeye geleceğini öngördüklerini belirtti. Samsunlu ayrıca metronun da Londra Heathrow Airport’da olduğu gibi şehir merkezi ve İstanbul Yeni Havalimanı arasında kolay ulaşımı sağlamak adına tasarlandığını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.