İstanbul

Fiat’tan Türk basketboluna destek

13:35 13 Mayıs 2018
Fiat’tan Türk basketboluna destek

Türk basketbolunun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir yere sahip olan Basketbol Gençler Ligi’ne ana sponsor olan Fiat, kıyasıya bir rekabete sahne olan organizasyonun “en değerli” oyuncusuna Fiat Egea hediye etti.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Türk basketbolundaki yeni yetenekleri ortaya çıkarmak, genç sporcuların inisiyatif kullanma becerilerini geliştirmek ve yüksek mücadele atmosferinde profesyonel kariyerlerine hazırlanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Basketbol Gençler Ligi’ndeki Dörtlü Final heyecanı Fiat’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Sinan Erdem Spor Salonu, Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Basketbol ve Fenerbahçe Doğuş takımlarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Basketbolseverlerin ücretsiz olarak takip ettiği müsabakaların kazananı ise Anadolu Efes oldu. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan Dörtlü Final’de Anadolu Efes takımının oyuncusu Yiğitcan Saybir ise ligin "En Değerli Oyuncusu" seçildi. Fiat, bu önemli organizasyonda "En Değerli Oyuncu" ödülüne layık görülen Yiğitcan Saybir’e Fiat Egea hediye etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Basketbol Gençler Ligi’ni hayata geçirdikleri için federasyon olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek başladığı konuşmasında, "Sezon başı 'Sahne Gençlerin' sloganıyla kurduğumuz Basketbol Gençler Ligi ile profesyonelliğe geçmiş ancak çoğu zaman sahada süre bulamayan gençlerimizin rekabetçi bir ortamda kendilerini geliştirmelerini sağladık. Ligimizdeki 20 takımın sezon içerisinde kıyasıya rekabetine şahit olduk. Sinan Erdem’de iki gündür de mücadele dolu Dörtlü Final karşılaşmalarını zevkle izledik. Türk basketbolunun gelişimine katkı sağlayacağına inandığım Basketbol Gençler Ligi’nin ilk sezonunun şampiyonu Anadolu Efes’i yürekten kutluyorum. Finalin en değerli oyuncusu Yiğitcan Saybir’e Fiat Egea hediye ederek organizasyonumuza destek veren Fiat’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak çok önem verdiğimiz Basketbol Gençler Ligimize başladığı tarihten itibaren desteğini esirgemeyen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi baş antrenörlerimize ve bu değerli organizasyonumuzda tribünleri dolduran tüm seyircilerimize de teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da konuşmasında, Türkiye’de basketbola yarım asra yakın süredir hizmet eden Tofaş Spor Kulübü’nün ana destekçisi Fiat markası olarak, uzun yıllardan bu yana, spora ve sporcuya olan desteklerinin sürdüğünü vurguladı.

"Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte olduğumuz her projeden büyük mutluluk duyduk" ifadelerini kullanan Aytaç, "Bu sefer de genç sporculara destek olmanın memnuniyeti içindeyiz. Gençlerin basketbol kariyerlerinde yolunu açmak üzere 2017-2018 sezonunda ilk defa hayata geçirilen Basketbol Gençler Ligi’nin Türk Basketboluna büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Öncelikle sezonunun şampiyonu Anadolu Efes ve finalin en değerli oyuncusu Yiğitcan Saybir’i tebrik ediyorum. Ayrıca, genç basketbolcuların profesyonel hayatlarına yüksek mücadele atmosferinde hazırlanmaları için oluşturulan bu platformda tanıdığımız genç sporcuları yarın daha üst liglerde, uluslararası müsabakalarda göreceğimize inanıyorum. İlk sezonda bugüne kadar gördüğümüz mücadeleler de bunun birer göstergesi” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.