İstanbul

Televizyonda gördüğü tedavi tekniğiyle kurtuldu

07:42 14 Mayıs 2018 3 Yorum Var
Televizyonda gördüğü tedavi tekniğiyle kurtuldu

Nadir görülen şah damarı tümörlerinin bulundukları bölge itibari ile ses tellerine ve yüz sinirlerine çok yakın olmaları nedeniyle ameliyat şansları düşüyor.

Nadir görülen şah damarı tümörlerinin bulundukları bölge itibari ile ses tellerine ve yüz sinirlerine çok yakın olmaları nedeniyle ameliyat şansları düşüyor. Ancak Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko’nun geliştirdiği yöntemle bu tümörler lokal anestezi ile ya da tümörün durumuna göre genel anestezi ile alınabiliyor veya bu bölgeye bypass yapılabiliyor. Nitekim 37 yaşındaki ev hanımı Binnur Yavuzarslan’a da 2009 yılında şah damarı tümörü tanısı konmuş. 9 yılda çok sayıda ameliyat geçirdiğini söyleyen genç kadın, tümörün alınamadığını belirterek, “2009 yılında şah damarı tümörü tanısı kondu. 4 defa ameliyat oldum bu yüzden ancak tümör damarı 360 derece sardığı ve çok büyük olduğu için alınmasının mümkün olmadığını söyledi doktorlar. Kemoterapi ve radyoterapi gördüm fakat bu da tümörü geriletmedi. Çok acılar çektim en kötüsü de tümörün nefes borumu tıkama tehlikesi vardı. Umutlarımız tükenmişken izlediğimiz bir haber bizi yeniden umutlandırdı. Yeni geliştirilen bir teknikle bu tümörlerin alınabileceğinden bahsediyordu. Bunun için hemen İstanbul’a Prof. Dr. Yusuf Kalko’ya başvurduk. Tetkikler sonucunda ameliyat şansımın olduğunu söyledi. Başka şansımız olmadığı için ameliyatı hemen kabul ettik. Başarılı bir operasyonla 6 santimlik bir tümör çıkarıldı. Sağlığıma ve iki evladıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Bacak damarından aort yaptı

Şah damarı tümörünün ayrıntılarını paylaşan Prof. Dr. Yusuf Kalko, “Binnur hanımın tümörü de damarı 360 derece sarmış bir tümördü. Genel anestezi altında tümörü şah damarı ile birlikte çıkartıp bacak varis damarı ile bypass yaptık. Birkaç gün içinde de hastayı taburcu ettik” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin bütün hastalara da kardeşime de inşaallah. Erkek kardeşimde Beyin tümörü çıktı, Bu yazıyı okuyanlardan Allah rızası için.. Kardeşime Dua etmelerini rica ediyorum..
    Cevapla
  • Yerli Esnaf 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş çok geçmiş olsun. Maalesef bizde yakın zaman da genç 25 yaşlarındaki komşu kardeşimizi tümörden kaybettik acımız hala taze. Rabbim bol bol şifa ve sabır versin
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah. Tebrik ediyorum. Allah sizin gibi doktorları çoğaltsın inşaallah.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.