İstanbul

Aç susuz bırakıp fuhuşa zorlamışlar

07:52 14 Mayıs 2018 4 Yorum Var
Aç susuz bırakıp fuhuşa zorlamışlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri, Gümüşyaka Mahallesi’ndeki pansiyon ve alkollü eğlence yerlerinde yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Mekânları takibe alan, işletmecilerin Ukrayna, Rusya ve Belarus’daki bağlantılarına yüklü miktara para gönderdiğini belirleyen güvenlik güçleri, pansiyon ve eğlence yerlerine baskın yaptı. Jandarma, pansiyonu adeta açık cezaevi gibi kullanan çetenin zorla pansiyonda tuttuğu Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Ukrayna uyruklu 12 kadını kurtardı.

KANDIRDILAR

Yapılan soruşturmada çetenin yurt dışındaki bağlantılarının, 20-25 yaşlarındaki kadınları yüksek gelirli iş vaadiyle kandırıp yasal yollardan Türkiye’ye gönderdiği belirlendi. Çete üyeleri tarafından havaalanından özel araçlarla alınan kadınların “Birkaç gün burada konaklayacaksınız” denilerek pansiyona götürüldüğü öğrenildi.

MÜŞTERİYE KATALOG

Sonra pasaportlarına el konulan kadınların aç, susuz bırakma gibi zorlama teknikleriyle fuhuşa itildiği belirlendi. Kadınların otel odalarında çekilen fotoğraflarıyla hazırlanan elektronik katalogların müşterilere gönderildiği tespit edildi.

Çetenin “Rusça Gramer” adı altında bastırdıkları katalogta onlarca kadının olduğu tespit edildi. Çetenin, bu kataloğu zengin müşterilerine gönderdikleri ve “Rusça öğrenmek isterseniz bizi arayın” diyerek mesaj attıkları da ortaya çıktı. Katalogtaki kadınları isteyen özel müşterilere çetenin VIP tarife uygulayarak kadıları özel araçlarla adreslere gönderdiği de tespit edildi.

Gözaltına alınan çetenin 6 üyesi hakkında zorla fuhuşa teşvik ve aracılık ile istismar suçlarından adli işlem başlatılırken, işletmelere de kapatma cezası uygulandı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • aladag 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu fuhuş ceteleriyle tek taraflı olarak sonuca ulasalmaz eger bu sahısların rusya da ukraynada diger devletlerde ki baglantılarını da tesbit ederek onları da tutuklanması gerek o bölgelerdeki emniyet gücleriyle baglantılı ve kapsamlı bir calişma gerektirir bu sadece türkiuenin sorunu degil o devletlerde vatandaslarına sahip cıkmaları gerekiyor
    Cevapla
  • Hsthn 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarın sabah çıkarlar, merak etmeyin.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    kadin olmanin zorlugu bu kadar kotu iste
    Cevapla
  • Bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu soysuzları sonuna kadar içerde tutun..
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.