İstanbul

İnsanlık ölmemiş dedirten olay! Para dolu çanta...

07:26 15 Mayıs 2018
İnsanlık ölmemiş dedirten olay! Para dolu çanta...

Beyoğlu’nda, içinde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulunan çantayı takside unutan kadının imdadına sürücü yetişti. Taksi sürücüsü Cihat Güzeler, müşterisinin unuttuğu, içerisinde yüklü miktarda para ve ziynet eşya bulunan çantayı sahibine teslim etti.

Çantanın sahibine yaklaşık 4 saat sonra ulaşabilen taksici Cihat  Güzeler, "Vatandaşlık görevimi yerine getirdim." dedi. 

Beyoğlu’nda taksiye binen Elvan K. isimli kadın, içerisinde yüklü  miktarda para ve ziynet eşyası bulunan çantasını bindiği takside unuttu. Evine  geldikten bir süre sonra çantasının yanında olmadığını fark eden Elvan K, oğlu  Doruk K. ile birlikte polis merkezine giderek kayıp  başvurusunda bulundu. Elvan  K, başvuru dilekçesini yazdıktan sonra Teşvikiye’de bulunan evine döndü.

Bu arada, unutulan çantayı taksinin sürücüsü Cihat Güzeler fark etti.   Bunun üzerine Güzeler, çantanın sahibine ulaşmak için Elvan K'yı bıraktığı sokağa  gitti. Elvan K'yı yaklaşık 4 saat arayan taksici, sonunda çantanın sahibine  ulaştı.
 
Vatandaşlık görevini yerine getirdiği için mutlu olduğunu söyleyen  taksi sürücüsü Cihat Güzeler, "Hanımefendi indikten sonra başka bir müşteri  aldım. O müşteri çantayı fark etti ve hemen çantayı güvenli bir yere aldım. Daha  sonra çantanın sahibini aramaya başladım, saatler sonra buldum. Çantanın içindeki  kimliğinden yola çıkarak Elvan hanımı sosyal medya üzerinden bulmaya çalıştım,  mesaj gönderdim. Cevap vermeyince, kendisini indirdiğim yere geldim. Apartman  sakinlerine sordum ve sonunda ulaştım. Yaklaşık 4 saattir arıyorum. Vatandaşlık  görevimi yerine getirdim, mutluyum." diye konuştu.  Elvan K'nın oğlu  Doruk K. ise "Çantanın içinde para ve ziynet eşyası vardı. Bulamasaydık, bizim  için hem maddi hem manevi kayıp olacaktı. Bu yüzden, getiren taksici arkadaşımıza  teşekkür ederiz. Saatlerdir çantayı arıyorduk." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.