İstanbul

İstanbul'da iki yeni polis merkezi amirliği açıldı

15:50 15 Mayıs 2018
İstanbul'da iki yeni polis merkezi amirliği açıldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un artık terörle anılır bir şehir olmaktan çıktığını belirterek, "Bunun için emniyet güçlerimiz gece gündüz çalışıyor. Asayiş olaylarını da en az terör olayları kadar önemsiyoruz. Bunu da çok yakın gelecekte en aza indireceğiz. İstanbullular daha rahat edecek." dedi.

İstanbul Ayazağa'da yapımı tamamlanan Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi Amirliği açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Şahin, şehit Akpınar başta olmak üzere, terörle mücadelede, ülkenin istikbal mücadelesinde ve 15 Temmuz'da can veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitlerin fedakarlığı sayesinde dalgalanan şanlı bayrağın gölgesi altında yaşanabildiğine işaret eden Şahin, "Onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Burada açılan karakolla birlikte Sarıyer Ayazağa Mahallesi sakinleri daha iyi bir hizmet kalitesine kavuşacak. Burada çalışan polis arkadaşlarımız da daha rahat ve daha iyi imkanlarda, standartları daha yüksek bir ortamda hizmet sunacak. Tabii bunlar aslında sağlayabildiğimiz asgari şartlar. Keşke daha iyi şartlar, daha mükemmel şartlar olsa." ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Ayazağa'daki polis merkezi amirliğinin adını, 1992 yılında şehit olan polis memuru Mürüvvet Akpınar'dan aldığını belirtti.

Mürüvvet Akpınar'ın, emniyet teşkilatının terörle mücadelede kaybettiği ilk kadın şehit olduğunu hatırlatan Çalışkan, hakkında kısa bilgi verdiği Akpınar'a rahmet diledi.

Çalışkan, Türk milletinin, tarih boyunca devletin ve milletin bekası için şehit olan kahraman evlatlarını unutmadığını, aziz hatıralarını daima yaşattığını, bunun bir göstergesi olarak şehit Mürüvvet Akpınar'ın adının polis merkezi amirliğine verildiğini ifade etti.

Polis merkezi amirliklerinin, emniyetin vatandaşa ilk açılan kapısı olduğunu anlatan Çalışkan, İstanbul’da 120 polis merkezi bulunduğunu, birçok konuda mesafe aldıklarını, özellikle uyuşturucuda ve terörle mücadelede ciddi mesafeler katettiklerini kaydetti.

Çalışkan, hiçbir ilçenin, hiçbir mahallenin terörle anılmayacağını vurgulayarak, "Bunu ben tekrar sizlere de söz veriyorum. İstanbul'da terörle anılan yer kalmayacak. Her mahallemiz kendi özellikleriyle anılacak." diye konuştu.

Bu yılı, asayişle mücadele yılı olarak gördüklerini ifade eden Çalışan, şöyle devam etti:

"Benim mesleğe başladığımda hayal ettiğim birtakım şeyler vardı. Allah nasip etti ve bu makama geldik. Hayal ettiğim şeyleri gerçekleştiriyorum. Bunlardan biri; polis merkezi amirliklerinin, vatandaşa güven veren, onu rahatlatan ve onun sığınabileceği bir yer haline gelmesiydi. İnsanların yüzünün güldüğü polis merkezi amirliklerinin olmasını istedim. Polis merkezi amirliğine gelen herkesin yüzünün gülmesini istedim. Bunu da başarıyoruz.

Şu anda İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 3 emniyet müdür yardımcısı, 5 şube müdürü, 4. sınıf 11 emniyet müdürü bir proje üzerinde çalışıyor. Üçüncü bir göz olarak muhtarımızı da bu projeye dahil ettik. Projenin ismi 'Çürük Elma ve Adalet Projesi.' Çürük elma' kısmında yanlış yapan, hata yapanı barındırmayacağız içimizde. Adalet kısmında da polisin halkımızla yüz yüze geldiği kapı olan polis merkezi amirliklerinde adaletli olacağız. Her olayı hemen çözemeyebiliriz, hemen halledemeyebiliriz. Ama gelen vatandaşlar morali bozulmadan gidecek polis merkezlerinden. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah netice çok güzel olacak ve tüm Türkiye'ye örnek olacak."

Konuşmaların ardından Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi Amirliği'nin açılış kurdelesi Vali Şahin, Emniyet Müdürü Çalışkan ve diğer yetkililer tarafından kesildi.

- Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi Amirliği açılışı

Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi Amirliği, törenle hizmete alındı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un huzuru ve güveni için güvenlik güçlerinin aralıksız çalıştığını söyledi.

İstanbul'un artık terörle anılır bir şehir olmaktan çıktığını dile getiren Şahin, "Bunun için emniyet güçlerimiz gece gündüz çalışıyor. İstanbul'da her gün asayiş olayları da yaşanıyor. Asayiş olaylarını da en az terör olayları kadar önemsiyoruz. Bunu da çok yakın gelecekte en aza indireceğiz. İstanbullular daha rahat edecek. İstanbul'da en büyük sorunlarımızda biri de trafik. Bütün metropollerde trafik sorunu yaşanıyor. Ama İstanbul’da biz bir şeyler yapmak durumundayız. İstanbul’da trafiği de gün geçtikçe düzeltiyoruz. Burada vatandaşlarımızın da trafikte biraz daha dikkatli olması, kurallara uyması lazım." ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Çalışkan ise 15 Temmuz şehidi Münür Alkan'ın adını polis merkezi amirliğine büyük bir gururla verdiklerini kaydetti.

Şehit polis memuru Münür Alkan'ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Çalışkan, "15 Temmuz hain darbe girişimini haber aldığımızda, biz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan binasındaki görevlerimizden koşarak çıktık. Biz koşarak çıktık ama o çıkış görüntülerimizi sonradan seyrettik. Münür'ün öyle bir koşuşu vardı ki tekrar tekrar seyrettim. Şehadete koşmak gibi bir koşmayı görürsünüz orada. Münür'ü ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum bu vesileyle." diye konuştu.

Çalışkan, 15 Temmuz'un sadece bir meczubun yönettiği, 3-5 bin askerin onun emrinde olduğu bir kalkışma olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bugün yaşanan birtakım şeyler, Suriye'de yaşananlar, Filistin'de yaşananları seyrediyoruz. Canlı canlı seyrediyoruz, 60 şehit, binlerce yaralı, dünyaya meydan okurcasına, hiç kimseyi dinlemeden yapılan katliamı... 15 Temmuz darbe girişimi bunun denemesiydi ve başarılı olsalardı biz de bugün çaresiz bir şekilde o Filistin'dekiler gibi çaresiz bir şekilde vatanımızı savunmaya çalışacaktık. Ama Allah'a çok şükür yöneticilerimiz, vatandaşımız, polisimiz, milletimiz buna izin vermedi. Hiçbir zaman da izin vermeyecek. Ama bunu unutmamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kurdele kesilerek açılan Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi Amirliği'nin fotoğrafı şehit Münür Alkan'ın annesi Münübe, eşi Aylin ile kızı Asya'ya hediye edilirken, polis merkezi amirliğinin yapımına destek olanlara plaket sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.