İstanbul

Köpeğe sarılarak uyuyan genç bakın kim çıktı?

08:32 23 Mayıs 2018 6 Yorum Var
Köpeğe sarılarak uyuyan genç bakın kim çıktı?

Taksim'de, köpeğine sarılarak uyuduğu sırada fotoğrafları çekilen ve kısa sürede gündem olan gencin kim olduğu ortaya çıktı.

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki kaldırımda bir sokak köpeğine sarılmış halde uyuyan gencin fotoğrafı sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğrafın 'sömürüye yönelik bir kurgu' olduğunu iddia edenler ise farklı algılar yaratarak siyaset malzemesi yapmaktan geri durmadı.

Fotoğraftaki kişinin 19 yaşındaki dilenci Bircan Caba olduğu ortaya çıktı. Emniyet ve belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Şişli doğumlu Caba, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin yardım taleplerini her seferinde geri çevirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 'yakınlarına ulaştırma, bakım ve konaklama' tekliflerini de reddetti. Israrla sokakta yaşamayı sürdürdü.

Bircan Caba'nın söz konusu fotoğraf öncesi ve sonrasında normal bir yaşantısının olduğunu belirten kaynaklar, duygu sömürüsü yaparak dilencilik yaptığı için zaman zaman karakola şikayet edildiği ortaya çıktı. Taksim Meydanı ve civarında yaklaşık 50'ye yakın vatandaşın sokakta yaşadığı da belirtildi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • emre karip 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bakın ben sokakta kalıyorum ama 5 kişi birden kalıyoruz sizin içinde birçok insan tanıdım,herşeyi böyle küçüksemeyim birgün sizin evletlarınızın başına gelse ne dersiniz sizin bi oglunuz veya bir kızınız sokaga düşse siz napardınız acaba
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    O kadar çok dilenci var ki etrafta resmen patlama yaptılar. Özellikle kucağına küçücük bir yavrucağı alıp yaz kış dilenenleri görünce insanın içi burkuluyor. Zabıta polis neden müdahale etmiyor diye düşünüyor insan ama cevap bulamıyorum. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun. O çocukların suçu ne.
    Cevapla
  • Abou 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu siyasi malzeme yapanlar.O övdugunuz , hayran olduğunuz Amerikada 600 bin evsiz sokakta yaşayan insan var. İşinize geleni görürsünüz gelmeyeni göremezsiniz.Siz ne tür bir hainsiniz.
    Cevapla
  • Adsız 5 yıl önce Şikayet Et
    Tecrübeli işini bilen bir dilenci
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bol sokakta yaşayanlar para dilenirler yardım alırlar aa sokakta yaşarlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.