İstanbul

"Kandil bize uzak değil"

13:53 08 Haziran 2018
"Kandil bize uzak değil"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil'e yönelik olası operasyona ilişkin, "Şimdi Kandil bize uzak değil. Biz zamanlamayı en iyi şekilde yapar, gerekli ilişkileri de kurar, ondan sonra gereğini yerine getiririz. Bundan sonrası Türkiye'nin verdiği kararın uygulanmasına aittir." dedi.

Soylu, AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e yönelik olası operasyonunu değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her şeyi en güzel şekliyle ifade ettiğini aktaran Soylu, "Milletimiz sadece şunu bilsin; eskiden bu operasyonlar Türkiye için zor operasyonlardı. Şimdi Kandil bize uzak değil. Biz zamanlamayı en iyi şekilde yapar, gerekli ilişkileri de kurar, ondan sonra gereğini yerine getiririz. Bundan sonrası Türkiye'nin verdiği kararın uygulanmasına aittir." ifadelerini kullandı.

Soylu, aynı durumun Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğunu anlatarak, Türkiye'nin teröre karşı politikasının açık ve net olduğunu kaydetti.

- "Terör kaynağında kurutulacak"

Terörün kaynağında kurutulacağını vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye bu kuvvettedir. Türkiye, bu güçtedir. Bu vesileyle uzun zamandır söylediğimiz bir söz var. Kandil, terör örgütünün moral bulduğu, yönetildiği, başka ülkelerle ilişkilerini geliştirebileceği bir merkez olmuştur. Türkiye, orayı ve Kandil'i bertaraf etmek zorundadır. Bunun için de gereğini yerine getirecektir. Çok yüksek sesle bir şey söylemeye gerek yok. Şimdi yüksek tonajda iş yapma zamanı. Bunu bütün dünya da görür inşallah."

- Demirören'in vefatı

İçişleri Bakanı Soylu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatına değinerek, Demirören'in Türkiye'nin önemli üreticilerinden biri olduğunu kaydetti.

Demirören'in iyi bir iş adamı olduğunu dile getiren Soylu, "Memleketimize hem ekonomik hem de istihdam açısından büyük katkıları oldu. Gizlenmeyi sevmeyen biriydi. Sorumluluk almaktan kaçmayan bir adamdı. Bütün bunlarla beraber de bir Erdoğan Demirören ismi bıraktı. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.